Wat is de toner voor laserprinters?

U heeft een nieuwe laserprinter gekocht en daar bent u natuurlijk erg enthousiast over. Na een tijdje begint een beangstigend icoontje te knipperen in je beeld. De toners zijn zo goed als leeg en zijn aan vervanging toe. U zal een nieuwe toner moeten kopen, maar wat is nu een toner precies? Welke moet je kopen? Wij zullen u het uitleggen!

Wat is een toner?

Laserprinters drukken documenten af door middel van toners, terwijl inkjetprinters gebruik maakt van inktcartridges. In de toner bevindt zich een kleurstof in de vorm van een poeder. De meeste printers gebruiken cyaan, magenta, geel en zwart, net als inktcartridges. Sommige laserprinters hebben meer mogelijkheden, deze hebben dan ook goud en zilver.

Laserprinters maken gebruik van een laser om zo de tekst of beeld op een elektrische geladen rol te projecteren, de zogenoemde drum. De drum is positief en negatief geladen. Het inktpoeder van de toner blijft plakken aan de delen die negatief geladen zijn. Let daarom er goed op dat u geen andere elektromagnetische apparaten (bijv. speakers) in de buurt van uw printer plaatst. Deze kunnen namelijk de werking van de drum verstoren. Aangezien de drum met het inktpoeder van de toner over het papier rolt, komt het tonerpoeder op het papier. De hitte van uw printer zorgt ervoor dat het tonerpoeder op het papier wordt gedrukt. Waardoor je de mooiste afdrukken uit uw printer krijgt.

Het onderhoud

U wilt natuurlijk dat uw printer zo goed mogelijk blijft werken, dan moet u de printer af en toe reinigen. Zorg ervoor dat u naast het reinigen ook de beveiligingsstripjes van de toners zijn verwijderd. Een andere oorzaak van onduidelijke of vage afdrukken kan zijn dat u per ongeluk de drum heeft aangeraakt , daardoor komen er strepen op. Om dit probleem op te lossen, veegt u de drum voorzichtig af met een schone, katoenen doek die 99% isopropyl-alcohol bevat. De rest van de printer kunt u eenvoudig met een speciale reinigings doek schoonmaken. 

Waar moet u op letten tijdens het kopen van een toner

Als uw laserprinter aangeeft dat de toner bijna op is, wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Dit zal u dan ook merken aan de afdrukken, ze worden dan vaak wat vager. Waar moet u dan precies op letten bij het aanschaffen van een nieuwe toner? Zorg ervoor dat de toner bij uw printer past. Selecteer hiervoor eerst uw printer zijn merk en vervolgens het juiste type. 

De handleiding die u bij uw aankoop heeft gekregen staat hoe u de toner van uw laserprinter vervangd. Heeft u deze al in de prullenbak weggegooid? Geen enkel probleem, de handleiding kunt u vaak genoeg terug vinden op internet. Wanneer u zoekt op “printernaam + handleiding” dan verschijnt de handleiding van uw printer. Vaak is het zeer eenvoudig. U haalt de lege toner uit uw printer, verwijdert de zekering van de nieuwe toner en plaatst deze eenvoudig weer terug in de printer. 
Bekijk hier al onze toners voor allerlei verschillende merken. Toners-kopen.nl verkoopt alleen maar huismerk toners, die vaak goedkoper zijn en een hogere capaciteit hebben dan originele toners. Daarnaast verkopen wij ook nog premium toners deze hebben een betere kwaliteit inktpoeder en daarbij krijgt u ook nog is 5 jaar garantie op. Mocht u nou niet weten welke toner geschikt is voor uw printer, dan helpt de klantenservice u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.