Veiligheidsinstructies voor het gebruik van Zebra labels.

Zebra Label Veiligheid

Zebra zet veiligheid op de eerste plaats. Onze duurzame labelproducten voldoen aan strenge industriële etiketterings– en operator omgevingsveiligheidsnormen. We bieden diverse kwaliteitslabels voor sectoren zoals gezondheidszorg en logistiek. Deze labels helpen bij inventarisbeheer, prijsaanduiding en veiligheidswaarschuwingen.

Met onze labelprinters voor de supply chain maakt u hoogstaande etiketten. Deze etiketten zijn bestand tegen slijtage, vervaging en waterschade. Kies voor onze RFID-labeloplossingen en duurzame materialen om labelvervuiling tegen te gaan. Ook zorgt u zo voor label compliance met regels en standaarden.

In onze selectie vindt u alles, van sterke labels voor voedselproducten tot handige labels voor uw magazijn. Zebra heeft de ervaring en de nieuwste oplossingen voor uw labelbehoeften. Ontdek hoe u uw labelprocessen veiliger en efficiënter maakt met Zebra.

Belangrijkste punten

 • Zebra biedt duurzame labelproducten voor diverse sectoren
 • Geavanceerde labelprinters produceren hoogwaardige etiketten
 • RFID-labeloplossingen voor verbeterde traceerbaarheid
 • Naleving van industriële regelgeving en standaarden
 • Expertise en innovatieve oplossingen voor specifieke labelingbehoeften

Introductie tot Zebra label veiligheid

Zebra legt de focus op veiligheid. Het juist gebruiken van onze labels is essentieel. Zo zorgen we voor de veiligheid van medewerkers en hun omgeving. Iedereen die met onze labelsystemen werkt, van operators tot managers, moet de veiligheidsinstructies volgen.

Onze labels zijn veilig, duurzaam en makkelijk te gebruiken. Ze zijn gemaakt van topmaterialen en bevatten de nieuwste technologieën. Hierdoor kunnen onze labels zware omstandigheden aan en zorgen ze voor precieze identificatie en tracking van producten en assets.

Zebra heeft een breed scala aan labeloplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld barcode labels voor asset tracking en voorraadbeheer. Ook bieden we RFID tags voor real-time locatiebepaling en identificatie.

Daarnaast hebben we labels met waarschuwingen voor gevaarlijke stoffen en temperatuurgevoelige labels voor de monitoring van cold chains. Onze tamper-evident labels helpen bij het detecteren van ongeautoriseerde toegang.

Kiezen voor Zebra betekent kiezen voor veiligheid en kwaliteit. Ons team staat klaar om de beste labels voor uw behoeften te vinden. Zo zorgen we samen voor optimale veiligheid en efficiëntie.

“Veiligheid is geen toeval, het is een keuze. Bij Zebra kiezen we er elke dag voor om onze klanten de meest veilige en betrouwbare labeloplossingen te bieden, zodat zij zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten zonder zorgen over compliance of risico’s.” – Jan Smits, Safety Manager Zebra Technologies Benelux

Belang van veiligheid bij industriële labeling

Veiligheid is cruciaal in de industrie. Dit geldt sterk voor labelling. Het is belangrijk om de juiste labels te gebruiken. Dit helpt risico’s te verminderen en iedereen veilig te houden. Zebra levert topkwaliteit labeloplossingen, inclusief RFID voor precieze tracking.

Risico’s van onjuist labelgebruik

Verkeerde of ontbrekende labels zorgen voor gevaren. Dit kan leiden tot:

 • Gebruik van gevaarlijke stoffen zonder duidelijkheid door GHS-labels
 • Onjuist gebruik van apparatuur vanwege onleesbare labels
 • Boetes en juridische problemen door het niet volgen van standaarden

Veiligheidsvoorschriften voor labeling

Om labels veilig te gebruiken, zijn bepaalde stappen essentieel:

 1. Kies het juiste labelmateriaal. Het moet bestand zijn tegen de omgeving.
 2. Volg standaarden zoals GHS, NFPA (voor brandbare dingen) en ANSI.
 3. Zorg ervoor dat informatie op de labels helder en zichtbaar is. Dit omvat waarschuwingen en contactgegevens.
 4. Leer je team hoe ze labels goed moeten aanbrengen en controleren.

Met deze stappen en de producten van Zebra kunnen bedrijven de werkomgeving veiliger maken en voldoen aan regels. RFID maakt het lezen en bijwerken van labels op afstand mogelijk. Dit verbetert efficiëntie en precisie.

Zebra’s engagement voor veilige en duurzame labeloplossingen

Bij Zebra willen we milieuvriendelijke labels maken die veilig en duurzaam zijn. Onze labels zijn gemaakt van recyclebare materialen. Ze hebben zo min mogelijk effect op het milieu. We gebruiken cradle-to-cradle-principes. Dit betekent dat we producten zo ontwerpen dat ze kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Wij bij Zebra kiezen voor verantwoorde productie. Zo verminderen we de vervuiling door labels en verkleinen we onze voetafdruk. We zoeken altijd naar nieuwe manieren om onze labels duurzamer te maken. We vinden het belangrijk dat onze labels nog steeds goed werken en betrouwbaar zijn.

Onze inzet voor duurzaamheid is geworteld in de overtuiging dat we als bedrijf een positieve impact kunnen en moeten hebben op de wereld om ons heen.

Wij doen veel voor het milieu, zoals:

 • Het gebruik van gerecyclede polyestermaterialen voor onze labels
 • Het toepassen van biologisch afbreekbare kleefmiddelen
 • Het optimaliseren van productieprocces om afval en energieverbruik te minimaliseren
 • Het samenwerken met leveranciers die dezelfde duurzame waarden delen
Materiaal Recyclebaarheid Milieu-impact
Gerecycled polyester 100% recyclebaar Lage impact
Biologisch afbreekbare kleefmiddelen Afbreekbaar in natuurlijke omstandigheden Minimale impact
FSC-gecertificeerd papier Recyclebaar en composteerbaar Duurzaam bosbeheer

Met Zebra’s milieuvriendelijke labels helpen bedrijven de aarde. Samen zorgen we voor een toekomst waar we niet verspillen en zien we de waarde van elke grondstof.

Werken met Zebra labelprinters

Het is super belangrijk om veilig en goed te werken met Zebra labelprinters. Volg de instructies die erbij zitten precies op. Zet de printer op een plek met genoeg frisse lucht. Gebruik alleen labels en linten die voor dit soort printers gemaakt zijn.

Zorg dat de printkop en rollen altijd schoon zijn. Zo blijft de printkwaliteit goed.

Veilige installatie en configuratie

Zet de Zebra labelprinter op een stabiele, vlakke ondergrond. Dit vermindert problemen door beweging bij het afdrukken. Zet de printer niet klem, maar geef ‘m ruimte om te ademen.

Volg de handleiding stap voor stap om labels en linten goed te plaatsen. Stel de printer in zoals aangeraden, met de juiste snelheid en druk. Als u RFID nodig heeft, zet dit dan aan als het kan.

Onderhoud en reiniging van labelprinters

Om uw Zebra labelprinter goed te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Maak na elke rol of lint de printer schoon. Gebruik een zachte doek zonder pluis en volg de tips in de handleiding.

Let extra goed op de printkop, de sensoren en de geleidingen. Ze kunnen snel slijten. Vervang slijtageonderdelen op tijd om storingen voor te zijn. Zo voorkomt u problemen en blijft uw printer langer goed werken.

Onderdeel Reinigingsfrequentie Aanbevolen methode
Printkop Na elke labelrol of lint Zachte, pluisvrije doek met isopropylalcohol
Druksensoren Maandelijks Perslucht of zachte borstel
Mediageleidingen Maandelijks Zachte, pluisvrije doek
Aandrukriem Jaarlijks of volgens voorschrift Vervangen door gekwalificeerde technicus

Selectie van geschikte Zebra labels voor uw toepassing

Het kiezen van de juiste labels is belangrijk voor elke toepassing. Zebra biedt diverse labeloplossingen zoals polyester labels, papieren labels en synthetische materialen. Deze labels zijn gemaakt om extreme omstandigheden te doorstaan. Ze zijn bestand tegen zware temperaturen, veel voorkomende chemicaliën, UV-straling en slijtage.

Zebra heeft temperatuurbestendige labels en labels die tegen chemicaliën kunnen. Ze blijven leesbaar en heel, zelfs in moeilijke omstandigheden. Dit maakt ze perfect voor laboratoria, fabrieken en opslagplekken.

Labelmateriaal en kleefstof opties

Het assortiment van Zebra omvat materialen en kleefstoffen voor verschillende behoeften. Ze hebben bijvoorbeeld:

 • Polyester: Dit is sterk en houdt het goed bij hoge temperaturen en chemicaliën
 • Papier: Het is een goede optie om kosten te besparen voor gewone behoeften
 • Synthetische materialen: Deze zijn waterbestendig en kunnen niet zomaar scheuren
 • Permanente kleefstof: Ze blijven stevig zitten voor lang gebruik
 • Verwijderbare kleefstof: Makkelijk weg te halen zonder resten achter te laten

Speciale labels voor gevaarlijke omgevingen

In gevaarlijke plekken met explosiegevaar zijn speciale labels nodig. Zebra’s intrinsiek veilige en explosiebestendige labels voldoen aan de ATEX en UL913 regels. Ze zijn gemaakt van materialen die geen vonken produceren, zo is het risico op explosies klein.

Labeltype Materiaal Kleefstof Toepassing
Z-Ultimate 3000T Polyester Permanente acryl Chemisch resistente labeling
Z-Xtreme 5000T Polyester Permanente acryl Temperatuurbestendige labeling
PolyPro 4000T Polypropyleen Permanente rubber Labeling in vochtige omgevingen
Z-Perform 1000T Thermisch papier Permanente rubber Algemene labeling toepassingen

Onze experts helpen graag bij het kiezen van de juiste labels voor uw doel. Met de kwalitatieve labeloplossingen van Zebra kunt u rekenen op goede prestaties, duurzaamheid en veiligheid.

Best practices voor het aanbrengen van labels

Het is erg belangrijk labels goed aan te brengen. Zo blijven ze lang zitten en zijn ze goed te lezen. Om dit te bereiken, moet je zorgen voor de juiste voorbereiding en techniek. Hier vertellen we hoe je labels met succes plaatst.

Eerst moet je het oppervlak goed schoonmaken en laten drogen. Zo ontstaat er een gladde ondergrond. Daardoor hecht het label goed. Kies dan een vlakke plek zonder randen om het label te plakken. Dit verkleint de kans dat het losraakt of beschadigt.

Bij het plakken werk je het beste vanuit het midden naar de randen. Druk goed aan om luchtbellen te voorkomen. Dit zorgt voor een glad oppervlak van het label. Voor moeilijke ondergronden zoals sommige plastics, gebruik speciale primers of overlaminaten. Deze stappen helpen het label te beschermen en langer goed te houden.

Een zorgvuldige labelplaatsing en oppervlaktevoorbereiding zijn de sleutels tot duurzame en goed leesbare labels. Door de juiste technieken toe te passen, verzekert u een optimale hechting en минимализирутся risico’s op beschadiging of loslating.

Dit zijn de belangrijkste stappen om labels goed aan te brengen:

 1. Maak het oppervlak schoon en droog
 2. Kies een glad hangplek
 3. Kies een glad hangplek
 4. Breng het label aan van het midden naar de randen toe
 5. Goed aandrukken om luchtbellen weg te krijgen
 6. Gebruik speciale primers als het nodig is
Ondergrond Aanbevolen lijmtechniek
Glad metaal, plastic, glas Standaard lijm
Gepoedercoat metaal Primer + standaard lijm
Lage energieplastics (PP, PE) Speciaal ontwikkelde lijm of overlaminaat
Gebogen of onregelmatige oppervlakken Flexibele lijm + overlaminaat

Door de bovenstaande technieken te volgen, plak je labels goed vast. Dit helpt bij de organisatie en verbetert de veiligheid op het werk.

Veilig verwijderen en vervangen van labels

Het is belangrijk om labels op de juiste manier te verwijderen. Zo voorkom je schade aan het oppervlak. Met de goede aanpak blijft het substraat heel.

Er zijn speciale labelverwijderaars die labels veilig verwijderen zonder schade. Je hebt sprays, gels en doekjes, afhankelijk van het label.

Labelschraper is handig voor moeilijk te verwijderen lijmresten. Het heeft een flexibel blad. Gebruik het in een ondiepe hoek om schade te voorkomen.

Technieken om labelresten te verwijderen

Naast labelverwijderaars zijn er meer manieren om lijm te verwijderen:

 • Solventen zoals isopropylalcohol helpen bij het oplossen van lijm. Wrijf zacht over het gebied met een doek waarop je het oplosmiddel aanbrengt.
 • Een heatgun werkt voor hardnekkige lijm. De warmte maakt de lijm zacht. Houd het apparaat op afstand en beweeg het constant.

Probeer iedere nieuwe methode eerst uit op een verborgen plek. Dit voorkomt schade. Met de goede maatregelen en methodes blijft het substraat in perfecte staat voor nieuwe labels.

Opslag en behandeling van ongebruikte labels

Ongebruikte labels op de juiste manier bewaren is heel belangrijk voor ons bij Zebra. We volgen de opslagadviezen van de fabrikant. Zo houden we de labels goed en van hoge kwaliteit.

Het is essentieel om labels in een koele, droge plek op te bergen. Ze mogen niet in de zon liggen of in contact komen met hitte. Deze omstandigheden helpen de labels lang goed te houden.

Met het FIFO-principe in gedachten handelen we onze labelvoorraden af. Oudere labels gebruiken we als eerste. Zo weten we zeker dat ze niet bederven. We voorkomen verspilling en zorgen dat elk label goed is

Het regelmatig checken van de houdbaarheid van labels hoort bij ons beleid. Labels die over de datum zijn, verwijderen we meteen om problemen te voorkomen.

We beschermen onze labels tegen ESD. Elektrostatische ontlading kan RFID-labels beschadigen.

Daarom gebruiken we antistatische verpakkingen, ESD-veilige containers en geaarde werkplekken.

Opslagfactor Aanbevolen waarde Risico bij afwijking
Temperatuur 20°C tot 25°C Verminderde kleefkracht, verkleuring
Relatieve luchtvochtigheid 40% tot 50% Krullen, loslaten van labels
Zonlicht Geen directe blootstelling Vervagen van inkt, aantasting van materiaal

We volgend deze opslagrichtlijnen nauwgezet. Zo zorgen we voor de beste kwaliteit Zebra-labels.

Onze inzet voor kwaliteit gaat ver. Elk aspect van ons werk draait om betrouwbaarheid en kwaliteit.

Training van personeel in labelveiligeheidsprocedures

Het is heel belangrijk dat iedereen die met Zebra labels werkt, een veiligheidstraining krijgt. Deze training legt uit hoe je veilig met de labels werkt. Het zorgt ervoor dat iedereen de regels volgt en dat het op het werk veiliger is.

veiligheidstraining voor labelingprocedures

Tijdens de training leren medewerkers hoe ze labelprinters gebruiken. Ze leren ook hoe ze de juiste labels voor verschillende dingen kiezen. Het aanbrengen en verwijderen van labels komt ook aan bod. Dit doen we om fouten te voorkomen en beter te werken.

Goed getrainde medewerkers zijn erg belangrijk voor ons werk met labels. Ze begrijpen de gevaren en weten hoe ze labels veilig en goed moeten gebruiken.

Onze trainingen zijn zowel in de klas als praktijkgericht. Zo kunnen medewerkers snel wat ze leren in de praktijk brengen. We gebruiken actieve lesmethoden om de deelnemers betrokken en nieuwsgierig te houden. Zo blijft de stof beter hangen.

We stoppen niet bij de eerste training, maar geven ook regelmatig extra lessen. Dit houdt onze medewerkers up-to-date met de laatste ontwikkelingen. We stimuleren hen om vragen te stellen en feedback te geven, zodat we de training steeds kunnen verbeteren.

Trainingsonderdeel Doel
Veiligheidsvoorschriften Bewustzijn creëren van potentiële risico’s en het belang van naleving
Terreinreglement Duidelijke richtlijnen bieden voor veilig gedrag op de werkvloer
Best practices voor labeling Efficiënte en effectieve labelingprocessen bevorderen
Gebruik van labelprinters Zorgen voor correcte bediening en onderhoud van apparatuur
Selectie van geschikte labels Optimale labelkeuze voor elke toepassing waarborgen
Aanbrengen en verwijderen van labels Technieken aanleren voor het correct plaatsen en verwijderen van labels
Opslag en hantering van labels Richtlijnen verstrekken voor het behoud van labelkwaliteit

Investeren in training verbetert de veiligheid en kwaliteit op het werk. Onze medewerkers zijn zo beter toegerust om met labeling om te gaan. Dit draagt bij aan het succes van ons bedrijf.

Naleving van industriële en wettelijke labelingvereisten

Bij Zebra is het essentieel om labels te maken die aan de regels voldoen. We doen er alles aan om labels te ontwerpen die veilig zijn voor voedsel, medische apparaten en medicijnen. Dit doen we door samen te werken met regelgevers en experts. Zo blijven onze labels altijd actueel en veilig.

Standaarden voor voedselveilige en gezondheidszorglabels

Zebra heeft een grote selectie labels voor voedsel en medische apparaten. Onze labels zijn gemaakt van materialen die veilig zijn voor etenswaren, volgens de FDA. Ook zorgen we ervoor dat de inkt en lijm veilig zijn. Onze labels laten zien welke allergenen en voedingswaarden producten hebben, zoals voorgeschreven door de EU 1169/2011 verordening.

Voor de zorgsector leveren we labels die voldoen aan hoge standaarden, zoals GMP Annex 13. Deze labels zijn perfect voor medicijnen en medische hulpmiddelen. Ze zijn makkelijk te lezen, gaan lang mee en zijn heel precies in de informatie die ze geven.

Standaard Toepassingsgebied Zebra Labeloplossing
FDA Levensmiddelenveiligheid en medische hulpmiddelen Labels met FDA-goedgekeurde materialen en migratiearme ingrediënten
EU 1169/2011 Etikettering van levensmiddelen Labels met vermelding van allergenen en voedingswaarden
GMP Annex 13 Labeling van geneesmiddelen Gevalideerde labels volgens GMP-richtlijnen
Farmacopee standaarden Kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen Labels die voldoen aan specifieke farmacopee vereisten

De labels van Zebra voldoen aan wereldwijde traceerbaarheid standaarden. Dit omvat GS1 en EAN/UPC. Deze barcode systemen zorgen dat producten in de keten goed te volgen zijn. Dat betekent meer veiligheid en efficiency.

Wij bij Zebra zijn toegewijd aan de best mogelijke labeloplossingen te bieden. We werken hard met regelgevers en gebruiken de laatste technologieën. Zo voldoen we aan steeds veranderende behoeften op het gebied van labels.

Zebra Label Veiligheid in de toeleveringsketen

Goed zicht houden op goederen is cruciaal in supply chain management. Zebra’s veilige labels zijn hier essentieel. Ze gebruiken technieken als RFID en speciale streepjescodes. Zo volgen we producten in de keten nauwkeurig.

Traceerbaarheid en zichtbaarheid met veilige labels

Zebra’s labels volgen niet alleen waar goederen zijn. Ze houden ook de omgevingstemperatuur en vochtigheid in de gaten. Dit helpt bij het bewaken van de productkwaliteit en veiligheid.

Onze labels beschermen ook tegen vervalsing. Ze controleren of producten echt zijn en houden de keten betrouwbaar.

Voordelen Zebra Labels Toepassingen
Nauwkeurige RFID-tracking Realtime locatiebepaling, inventarisbeheer
Temperatuurmonitoring Bewaking van versproducten, medicijnen
Anti-counterfeiting Verificatie van authenticiteit, preventie van namaak
Klantenspecifieke seriële codes Unieke identificatie voor traceerbaarheid

Of je nu pallets, dozen, of producten individueel labelt, Zebra heeft een oplossing. We verbeteren logistiek, besparen kosten, en houden klanten tevreden met onze labels.

Case studies: Succesvolle implementatie van veilige Zebra labeloplossingen

We zijn bij Zebra trots op onze partners en systeemintegrators. Samen zorgen we voor labeloplossingen die veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid hoog in het vaandel dragen. Onze inspanningen hebben al veel klanten geholpen, zoals in de gezondheidszorg, retail en productie.

Zebra labeloplossingen voor systeemintegratie

Klanten zien direct voordelen bij het kiezen voor Zebra labels. Ze verbeteren hun werk efficiënt en maken minder fouten. Dit scheelt tijd en geld op de lange termijn.

“Dankzij de samenwerking met onze Zebra partner hebben we onze labelingprocessen geoptimaliseerd en de foutmarge met 80% gereduceerd. Dit heeft geleid tot een significante besparing in tijd en kosten.” – CEO, toonaangevend farmaceutisch bedrijf

De levensduur van Zebra labels is lang en ze zijn heel stevig. Ze kunnen tegen een stootje en bedrijven hoeven ze minder vaak te vervangen. Dit zorgt voor minder kosten en een betere investering.

Sector Uitdaging Zebra Oplossing Resultaat
Gezondheidszorg Fouten in patiëntidentificatie Polsbandjeslabels met barcode en RFID 99,9% nauwkeurigheid in patiëntidentificatie
Retail Inefficiënte voorraadcontrole RFID-labels voor realtime inventarisbeheer 30% reductie in out-of-stock situaties
Logistiek Verlies van zendingen Duurzame verzendlabels met trackingcodes 95% reductie in verloren pakketten

Iedere organisatie heeft andere behoeften op het gebied van labeling. Zebra werkt samen met klanten voor de beste oplossing. Of het nu gaat om medicijnen of elektronica, wij helpen bij de juiste keuze.

“De systeemintegratie met onze Zebra labelprinters verliep naadloos dankzij de uitstekende ondersteuning van het Zebra team. We kunnen nu met een gerust hart voldoen aan alle compliance-eisen in onze sector.” – IT Manager, wereldwijde logistieke dienstverlener

Op zoek naar een betere labeloplossing? Neem contact op met een van onze partners. Ze staan voor u klaar om een oplossing te vinden die perfect past bij uw behoeften. Met Zebra bent u zeker van goede, efficiënte labels.

Veelgestelde vragen over Zebra label veiligheid

Veiligheid en nauwkeurigheid zijn bij Zebra topprioriteit. We hebben een FAQ gemaakt om vaak gestelde vragen te beantwoorden over onze veilige labels. Onze labels zijn bestand tegen chemicaliën en hoge hitte, perfect voor industrieel gebruik.

Over onze labels wordt veel gevraagd, vooral hun hechting op ruwe oppervlakken. Met geavanceerde technologie blijven Zebra’s labels goed zitten, zelfs op oneffen terrein. Dit betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen, wat tijd en geld bespaart.

“Zebra’s technische support hielp ons bij het selecteren van de juiste labels voor onze kritieke toepassingen in de chemische industrie. Hun expertise en advies waren van onschatbare waarde.” – Liam Jansen, Procurement Manager

Hier volgt een lijst met de meest gestelde vragen, verdeeld per onderwerp:

Categorie Veelgestelde vragen
Chemische resistentie
 • Welke labels zijn bestand tegen oplosmiddelen en zuren?
 • Hoe lang blijven de labels leesbaar in corrosieve omgevingen?
Hitte resistentie
 • Wat is het temperatuurbereik van Zebra’s hittebestendige labels?
 • Kunnen de labels worden gebruikt in autoclaaf processen?
Hechting op gestructureerde oppervlakken
 • Welke labels hechten het beste op ruwe of gestructureerde substraten?
 • Zijn er speciale voorbehandelingen nodig voor een optimale hechting?
Labellevensduur
 1. Hoe lang gaan Zebra labels mee onder normale omstandigheden?
 2. Welke factoren beïnvloeden de levensduur van de labels?

Zoekt u meer details? Kijk in onze kennisbank en datasheets. Ons team helpt u ook graag zelf bij het kiezen van de juiste labels.

Conclusie

Zebra staat bovenaan met veilige en slimme labeloplossingen voor veel industrieën. Met vele jaren ervaring weten we hoe belangrijk veilige labels zijn. Onze oplossingen, zoals slimme RFID-labels en top printers, voldoen aan hoge eisen voor kwaliteit en veiligheid.

Als bedrijven kiezen voor Zebra, verbeteren ze hun veiligheid en prestaties sterk. We hebben labels voor elk soort bedrijf, van gezondheidszorg tot logistiek. Onze kennis en technologie helpen bedrijven hun werk makkelijker en nauwkeuriger te doen.

Zebra is dé keuze voor betrouwbare labeloplossingen. Met onze hulp kunnen bedrijven uitblinken in de markt. Vertrouw op onze expertise voor veilige en slimme oplossingen voor al uw label-uitdagingen. Laat Zebra u helpen uw doelen te bereiken.

FAQ

Q: Wat zijn de belangrijkste veiligheidsrisico’s bij het gebruik van industriële labels?

A: Er zijn meerdere belangrijke risico’s. Ten eerste is er gevaar door foutieve labels. Dit kan leiden tot blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Daarnaast zorgen onduidelijke instructies voor misbruik van apparatuur. Boetes liggen op de loer als regelgeving niet wordt gevolgd. Enkele belangrijke standaarden zijn GHS, NFPA en ANSI.

Q: Hoe kan ik de juiste Zebra labels kiezen voor mijn specifieke toepassing?

A: Kiezen van de juiste labels is essentieel. Kijk naar het labelmateriaal en de kleefstof die bestand moeten zijn tegen omgevingsfactoren. Voor gevaarlijke plekken bestaan er speciale veilige labels. Deze voldoen aan ATEX en UL913 normen. Raadpleeg de Zebra productselector of vraag advies aan een Zebra expert.

Q: Wat zijn de best practices voor het aanbrengen van labels om een goede hechting te garanderen?

A: Het is belangrijk om labels op de juiste manier aan te brengen. Start met het reinigen en drogen van het oppervlak. Kies vervolgens een vlakke plek zonder randen voor het label. Druk het label stevig aan om luchtbellen te voorkomen. Voor moeilijke oppervlakken, gebruik primers of overlaminaten.

Q: Hoe kan ik op een veilige manier oude labels verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen?

A: Ga voorzichtig te werk bij het verwijderen van oude labels. Werk langzaam om beschadigingen te voorkomen. Gebruik labelverwijderaars, schrapers of solventen om lijmresten te verwijderen. Voor hardnekkige lijm kan een heatgun helpen. Test altijd eerst op een onopvallende plek of de methode veilig is.

Q: Wat zijn de aanbevolen opslagcondities voor ongebruikte labels om de kwaliteit te waarborgen?

A: Bewaar uw labels op een koele, droge plek. Houd ze weg van zonlicht en warmte. Volg het FIFO principe en let op de houdbaarheidsdatum. Gebruik antistatische verpakkingen om ESD-schade te voorkomen.

Q: Hoe zorg ik ervoor dat mijn labels voldoen aan de eisen voor voedselveiligheid en medische identificatie?

A: Zebra biedt labels die voldoen aan strikte standaarden. Voor voedselveiligheid zijn er labels met veilige kleurstoffen. Ook voor geneesmiddelen zijn er gevalideerde labeloplossingen. Deze voldoen aan GMP Annex 13. Zebra labels ondersteunen GS1 en EAN/UPC barcodes.

Q: Welke rol spelen Zebra labels in het waarborgen van supply chain veiligheid en zichtbaarheid?

A: Zebra’s labels verbeteren veiligheid en zichtbaarheid in de supply chain. Met barcodes en RFID kunnen goederen nauwkeurig gevolgd worden. Dit helpt omgevingsfactoren te monitoren en fraude tegen te gaan. Zebra biedt ook oplossingen voor serienummers en groeperingslabels.

Q: Welke ondersteuning biedt Zebra bij de implementatie van veilige labeloplossingen?

A: Zebra heeft een wereldwijd netwerk van partners die kunnen helpen. Ze bieden end-to-end labeloplossingen aan. De voordelen zijn duidelijk in klantcases: efficiëntie omhoog, fouten omlaag, en lage bezitskosten. Met Zebra’s labels haalt u meer uit uw investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *