Updates en nieuws over Zebra labels.

Zebra Label Updates

Wil je de laatste Zebra Label Updates en nieuws volgen? Wij brengen regelmatig nieuwe functies en verbeteringen voor zebratechnologie. Onze zebralabelsoftware en labelprintingsoftware maken het makkelijk om labels te ontwerpen, afdrukken en formatteren. Dit is handig voor verschillende labels, zoals productlabeling en verpakkingslabels.

Bezoek onze webshop voor een groot aanbod Zebra etiketten en labels. U vindt er labels voor verschillende printers, zoals stand-alone, industriële en mobiele printers. Wij hebben de juiste labels voor printers zoals ZD410/420, ZD500, ZD620 en nog veel meer. Ook hebben we oplossingen voor oudere modellen en de nieuwste QLn420.

Onze kennis van labelontwerp, labelafdrukken en labelformattering zet uw labelbranding op de kaart. Leer hoe onze Zebra-labeloplossingen uw bedrijfsproces kunnen verbeteren en efficiënter maken.

Belangrijkste punten

 • Blijf op de hoogte van Zebra Label Updates en nieuws
 • Geavanceerde zebralabelsoftware en labelprintingsoftware
 • Uitgebreid assortiment Zebra etiketten en labels voor diverse printers
 • Expertise in labelontwerp, labelafdrukken en labelformattering
 • Optimaliseer uw bedrijfsprocessen met Zebra label oplossingen

Nieuwste ontwikkelingen in Zebra labelprinters

Zebra Technologies zet in op innovatie en efficiëntie in labelprinters. Met de Zebra ZT231 brengen ze prestaties en gebruiksgemak naar een hoger niveau. Deze printer is perfect voor logistiek, productie, gezondheidszorg en detailhandel.

Zebra ZT231: Krachtige industriële labelprinter

De ZT231 is ideaal voor moderne bedrijven die snelheid en betrouwbaarheid nodig hebben. Het is beschikbaar voor direct thermisch of thermal transfer gebruik. Dit geeft u de optie om de beste methode voor uw bedrijf te kiezen. De printer maakt heldere barcodes en afbeeldingen met 203 of 300 dpi.

Verbeterde prestaties en efficiëntie met de Zebra ZT231

De Zebra ZT231 integreert makkelijk in systemen door USB, RS232, en Ethernet opties. Het 4.3 inch kleuren touchscreen is erg gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners. De Zebra app zorgt voor eenvoudig beheer op afstand, waardoor afdrukken nog efficiënter wordt.

De ZT231 drukt labels maar liefst 50% sneller af dan zijn voorganger, de ZT230. Dit versnelt het productieproces enorm, zonder in te leveren op kwaliteit. Het is ideaal voor bedrijven die veel labels moeten afdrukken.

Zebra etiketten en labels voor elke toepassing

Zebra heeft veel soorten etiketten en labels. Ze zijn perfect voor verzending, producten, of het identificeren van dingen. Zebra combineert hun knowhow en technologie om aan uw wensen te voldoen. Met veel formaten, materialen en kleuren, kunt u labels maken die passen bij uw merk.

De kwaliteit van Zebra etiketten is top. Ze gaan lang mee en zijn bestendig tegen verschillende omstandigheden. U vindt ze in papier, synthetisch papier en polyester. Kies waterbestendige labels voor vochtige situaties, of sterk materiaal voor slijtvaste toepassingen.

Onze specialisten helpen u graag de goede labels te kiezen. Ze adviseren over formaten, materialen, en kleuren die bij uw project passen. We kunnen ook op maat gemaakte labels voor u ontwerpen. Ze voldoen aan uw specifieke wensen, zoals formaat en bedrukking.

Labelmateriaal Eigenschappen Toepassingen
Papier Kosteneffectief, milieuvriendelijk Verzendlabels, productetiketten
Synthetisch papier Waterbestendig, scheurt niet Identificatielabels, buitengebruik
Polyester Extreem duurzaam, bestand tegen chemicaliën Industriële labels, asset tracking

Zebra biedt uitstekende afdrukken, duurzaamheid, en ontwerpflexibiliteit. Verbeter uw labeling met Zebra’s oplossingen. Voor advies op maat, contacteer ons. We helpen u de perfecte labels te vinden.

Dalosy groep en Logi Label b.v. nu onderdeel van Peak Technologies

De Dalosy groep en Logi Label b.v. zijn nu van Peak Technologies. Dit bedrijf is top in mobiele oplossingen en zit in Europa en Noord-Amerika. Ze hebben meer dan 35 jaar ervaring in de supply chain, field services en retail.

Peak Technologies neemt veel kennis en middelen mee. Dit zal zowel de Dalosy groep als Logi Label b.v. sterker maken.

Versterkte positie op het gebied van label- en printtechnologie

Samen met Peak Technologies, kunnen Dalosy en Logi Label b.v. meer bieden. Ze zullen top zijn in label- en printtechnologie. Klanten zullen innovatieve oplossingen krijgen met de beste support.

Peak brengt mobiele expertise. De ervaring van Dalosy en Logi Label b.v. in de labelindustrie is een sterke combinatie. Dit platform zal zorgen voor groei en ontwikkeling, juist door hun synergie.

Verbeterde service en ondersteuning voor klanten

Klanten krijgen nog steeds de bekende kwaliteit en service. Nu met de extra kennis en ondersteuning van Peak Technologies. Zij bieden meer resources en technologieën voor betere label- en printprocessen.

Peak’s team bestaat uit professionals in system integration. Ze helpen met efficiënte labelingoplossingen, custom labels en integraties. Hun expertise is altijd beschikbaar voor hulp en advies.

Dalosy groep en Logi Label b.v. blijven kwaliteit leveren, maar beter ondersteund. Klanten kunnen nu genieten van Peak’s extra mogelijkheden. Dit tilt hun processen naar een hoger niveau.

Zebra Label Updates: De nieuwste software-innovaties

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends in labelsoftware? Zebra Label Updates brengt je steeds de nieuwste snufjes. Zebra blijft hun labelontwerp software beter maken. Dit helpt je om slimme nieuwe functies te gebruiken voor top prestaties.

Met regelmatige updates krijg je betere integratie en optimalisatie van je labels. Dit laat je makkelijker en efficiënter werken met je al bestaande systemen.

Zebra’s software maakt je werk efficiënter en verhoogt de labelkwaliteit. Je kunt uit veel opties kiezen om mooie en goed doordachte labels te maken. En het is makkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, dankzij een slimme interface.

Automatisering van labels is een groot voordeel van Zebra Label Updates. Het bespaart je tijd door repetitieve taken over te nemen. Dit laat jou sneller en efficiënter werken, en zo ben je beter voorbereid op veranderingen in de markt.

“Zebra Label Updates maakte onze etiketteringsprocessen makkelijker en efficiënter. De software is heel gebruiksvriendelijk en geeft ons de vrijheid om labels te ontwerpen en integreren zoals we willen.” – Marijke van der Meer, Logistiek Manager bij VDL Groep

Wil je je labelproces verbeteren? Kijk dan naar wat Zebra Label Updates voor je kan doen. Hun software-innovaties maken je klaar voor de toekomst. Ze blijven je voorzien van wat je nodig hebt om aan de marktvraag te blijven voldoen.

Staking UPM Raflatac: Impact op de beschikbaarheid van labelmaterialen

Een staking bij UPM Raflatac zorgt voor weinig beschikbare labelmaterialen. Het is belangrijk om te weten wat er speelt. Zo kunt u mogelijke problemen in de productie van labels voorkomen.

UPM Raflatac staking impact labelvoorraad

Verlenging van de staking tot 30 april

De staking duurt langer dan gepland, tot 30 april. Hierdoor is er minder productie in de fabriek in Tampere. Ook kunnen grondstoffen niet op tijd naar andere Europese fabrieken. Dit zorgt voor vertragingen en mogelijk het niet doorgaan van bestellingen.

Tips voor het managen van uw labelvoorraad tijdens de staking

Er zijn manieren om de staking het hoofd te bieden. Hier volgen enkele tips:

 • Bestel uw labels vroegtijdig om vertragingen te omzeilen.
 • Houd uw voorraad goed in de gaten en houd rekening met mogelijke tekorten.
 • Evalueer en pas uw labelplanning aan, met extra tijd voor leveringen.
 • Blijf in contact met uw leverancier voor de laatste updates en situatieveranderingen.

Door deze tips te volgen, kunt u de staking beter aan. Het blijft een uitdaging, maar samenwerking en snel handelen helpen uw bedrijf draaiende te houden.

Introductie van de LX3000e kleurenlabelprinter op EMPACK

DTM Primera toont de geavanceerde LX3000e printer op EMPACK in Den Bosch. Deze printer is snel, met afdruksnelheden tot 114 mm per seconde. Het levert ook superieure afdrukken, dankzij 4800 dpi kwaliteit in 16,7 miljoen kleuren. Gebruikers kunnen diverse kleurenlabels maken voor veel doeleinden.

De LX3000e onderscheidt zich door een dubbel inktsysteem. Hierdoor zijn levendige kleuren of langhoudbare prints mogelijk. Het apparaat gebruikt 60 ml tankjes per kleur voor kostenbesparing en gebruiksgemak.

Duurzaamheid en eenvoud zijn sleutel bij de ontwikkeling van de LX3000e. Het heeft een stevige metalen buitenkant voor langdurig gebruik. Met de ingebouwde snijder zijn labels makkelijk op maat te maken.

De LX3000e is ideaal voor bedrijven die betrouwbare kleurenetiketten nodig hebben.

Bij EMPACK kunt u de LX3000e zelf bekijken. Onze specialisten tonen graag wat deze krachtige printer kan. Ze leggen uit hoe het werkt in uw voordeel bij uw labelprocessen.

Kenmerk Voordeel
Hoge afdruksnelheden tot 114 mm/s Snelle productie van kleuren labels
4800 dpi full-color afdrukken Uitzonderlijke afdrukkwaliteit en levendige kleuren
Dubbel inktsysteem (dye en pigment) Flexibiliteit in inktkeuze voor verschillende toepassingen
Individuele CMY-inkttanks van 60 ml Kosteneffectief en eenvoudig te vervangen
Robuuste metalen behuizing Duurzaamheid en betrouwbaarheid
Ingebouwde labelsnijder Nauwkeurig op maat gesneden labels

Kom langs en ontdek hoe de LX3000e u helpt met labels. Bezoek ons op EMPACK. Laat u inspireren door de mogelijkheden van topkwaliteit kleurenlabels.

Prijsverhogingen in de labelindustrie: Wat u moet weten

Op dit moment stijgen de prijzen in de labelindustrie flink. Grote spelers zoals AVERY, RAFLATEC en HERMA hebben dit aangekondigd. Deze prijsstijgingen zorgen voor hogere kosten van labelmaterialen. Dit kan van invloed zijn op uw budget voor labels.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Ook is het slim om op prijsveranderingen voorbereid te zijn.

Plan uw labelinkopen strategisch. Kijk naar wat u in de toekomst nodig heeft. Samenwerken met uw labelleverancier is slim.

Door samen te werken, kunt u de effecten van de prijsverhogingen verminderen. U kunt oplossingen vinden die goed zijn voor uw labelgebruik, en die niet te veel kosten.

Houd de markttrends goed in de gaten. Zo blijft u voorbereid op eventuele stijgingen in de toekomst.

prijsverhogingen labelindustrie

Hier vindt u een samenvatting van hoeveel de prijzen gestegen zijn, per type labelmateriaal:

Labelmateriaal Gemiddelde prijsstijging
Papier 5-7%
Polyethyleen (PE) 8-10%
Polypropyleen (PP) 6-8%
Vinyl (PVC) 7-9%

Er zijn verschillende redenen waarom de prijzen stijgen:

 • Grondstoffen worden duurder.
 • Er is meer vraag naar labelmaterialen.
 • Productiekosten en logistiek zijn gestegen.
 • Mensen investeren in nieuwe technologieën en duurzaamheid.

“We weten dat hogere prijzen lastig kunnen zijn voor onze klanten. Daarom werken we hard samen met hen, zodat hun labelbudget niet te zwaar belast wordt.” – Pieter van der Meer, Sales Manager bij Logi Label

Doe er alles aan om vooruit te plannen en met uw labelleverancier goed samen te werken. Zo kunt u de gevolgen van de stijgende prijzen beheersen en toch uw labelkosten laag houden. Zorg dat u steeds op de hoogte blijft en pas uw inkoop aan voor de beste deals in deze veranderende markt.

Primera RX500e: Full-color RFID-printen

De Primera RX500e is erg speciaal. Het maakt full-color RFID-printen eenvoudig. Het heeft kleureninkjettechnologie van de top en een UHF-lezer/encoder ingebouwd. Dit maakt het perfect voor verschillende RFID-labels.

De RX500e drukt labels en tags af tot 108 mm breed. Het doet dit met hoge kwaliteit en snel, tot 63,5 mm per seconde. De printer kan kleuren en RFID tegelijk afdrukken. Dit is handig voor zaken zoals asset tracking en tags voor in de winkel.

Geïntegreerde UHF-lezer/encoder van Honeywell

Honeywell’s UHF-lezer/encoder in de printer werkt met belangrijke standaarden. Het is snel en betrouwbaar. Dit maakt het coderen van RFID-tags bij het afdrukken makkelijk.

Ideaal voor asset tracking, retail tags en meer

Met de RX500e maakt u mooie full-color RFID-labels. U kunt dit gebruiken voor asset tracking, retail tags, en meer.

 • Asset tracking
 • Retail tags
 • Polsbandjes
 • Identificatiebadges

De kleuren en betrouwbare RFID van de RX500e zijn perfect voor bedrijven. Ze helpen producten en eigendommen op te laten vallen en te identificeren.

Ontdek hoe de Primera RX500e uw labeling verbetert met full-color RFID-printen. Het is een innovatieve oplossing voor uw bedrijf.

LabelMate apparatuur nu beschikbaar in de webshop

Goed nieuws! LabelMate apparatuur is vanaf nu te koop in onze online winkel. LabelMate is een bekende maker van toebehoren voor labels. Ze bieden producten zoals labelopwikkelaars, labelafwikkelaars en labelsnijders.

Deze hulpmiddelen zijn gemaakt om het werken met labels makkelijker te maken. Ze zorgen voor een snellere en efficiëntere manier van werken.

Zoekt u een compact apparaat voor kleine labels of iets sterkers voor grotere? LabelMate heeft het. Hun spullen passen bij veel labelprinters en maten, wat ze veelzijdig maakt. Dit is handig voor verschillende bedrijven en doeleinden.

 • U werkt sneller met hun op- en afwikkelaars, wat tijd bespaart bij veel labels.
 • Labels worden met precisie gesneden door hun snijders, voor perfect passende labels.
 • U verhoogt de productiviteit doordat alles sneller en efficiënter werkt.
 • Hun materialen zijn sterk en betrouwbaar voor elke labeltaak.

“De LabelMate apparatuur heeft ons werk met labels totaal veranderd. We werken nu veel sneller en beter, wat klanten blij maakt.” – Blije klant

Ga naar onze online winkel en ervaar de voordelen van LabelMate zelf. We bieden veel labelaccessoires en zorgen voor snelle levering. U bent maar enkele muisklikken verwijderd van een verbeterd labelproces.

Oplossingen voor veelvoorkomende problemen met Zebra labelprinters

Zebra labelprinters drukken hoogwaardige labels af en zijn zeer betrouwbaar. Maar soms treden er problemen op die de prestaties beïnvloeden. We geven enkele veelvoorkomende problemen en hoe je ze kunt oplossen.

Kalibreren van de printer voor optimale prestaties

De printer kalibreren is heel belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de juiste instellingen voor elk label worden gebruikt. Hier is hoe je de printer kalibreert:

 1. Start met de printer aan en labels geladen.
 2. Houd de “Pause” knop ingedrukt tot het statuslampje knippert.
 3. Laat los en druk twee keer op “Feed”.
 4. De printer zal enkele labels uitwerpen om te kalibreren.

Controleren van printerinstellingen en sensoren

Verkeerde instellingen en sensorconfiguraties kunnen problemen veroorzaken. Zorg dat de instellingen goed staan:

 • Check of het labelformaat overeenkomt met de gebruikte labels.
 • Kijk of de afdrukmethode goed is ingesteld (direct thermisch of met thermische overdracht).
 • Kies het juiste sensortype op basis van je labelmateriaal.
 • Stel de sensorpositie bij om de labeldetectie te verbeteren.

Reinigen van de printkop voor verbeterde afdrukkwaliteit

Een schone printkop is cruciaal voor goede afdrukkwaliteit. Volg deze stappen voor het reinigen:

 1. Zet de printer uit en open de kap.
 2. Haal labelrollen en lint weg.
 3. Maak de printkop schoon met een alcoholdoekje.
 4. Wacht tot de printkop droog is en zet dan de printer aan.

Regelmatig deze instructies volgen en onderhoud plegen, verbetert printerprestaties. Als de problemen aanhouden, gebruik dan uitgebreide gidsen of neem contact op met de technische ondersteuning van Zebra.

De voordelen van de Zebra ZT231 labelprinter

De Zebra ZT231 labelprinter is perfect voor de industrie. Zijn stevige design kan tegen een stootje. Het 4.3 inch touchscreen maakt bediening makkelijk. Je navigeert vlot in de menu’s en past snel instellingen aan.

De afdruksnelheid van de Zebra ZT231 is ook top. Hij kan 300 dpi labels printen met snelheden tot 12 inch per seconde. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiviteit flink. Met de Zebra app houd je de status van de printer in de gaten, zelfs op afstand.

Dankzij zijn veelzijdigheid is de ZT231 geschikt voor allerlei labels. Of je nou etiketten, polsbandjes of kassabonnen moet printen, deze printer kan het. Hij levert topkwaliteit en is betrouwbaar. Bedrijven vinden in de ZT231 een uitstekende partner voor al hun labelbehoeften.

FAQ

Q: Wat zijn de voordelen van de Zebra ZT231 labelprinter?

A: De Zebra ZT231 is sneller en efficiënter dan zijn voorganger. Hij drukt af met hoge kwaliteit (203/300dpi). Dit maakt het perfect voor veel bedrijven.Met USB, RS232, en Ethernet-poorten is aansluiten makkelijk. Het 4.3 inch touchscreen en de 50% snellere printmaakten het nog beter.

Q: Welke soorten etiketten en labels biedt Zebra aan?

A: Zebra heeft labels voor allerlei toepassingen. Denk aan verzendingen, producten, en id-kaarten. Ze hebben veel maten, materialen, en kleuren.Zo is er altijd een label dat past bij wat u nodig heeft.

Q: Wat betekent de overname van Dalosy groep en Logi Label b.v. door Peak Technologies voor klanten?

A: Peak Technologies helpt nu ook klanten van Dalosy en Logi Label b.v.. Ze bieden de beste service en producten op het gebied van labels en printen. Dit is door hun grote kennis en ondersteuning.

Q: Wat bieden Zebra Label Updates?

A: Label Updates verbeteren de software van Zebra printers. Ze maken het makkelijker om labels te ontwerpen en te printen. Dit zorgt voor betere kwaliteit en minder fouten.

Q: Wat zijn de gevolgen van de staking bij UPM Raflatac voor labelgebruikers?

A: De staking bij UPM Raflatac zorgt voor minder labelmateriaal. Dit kan leiden tot langere levertijden of zelfs annulering van bestellingen. Het is slim om uw voorraad goed te plannen en op tijd te bestellen.

Q: Wat zijn de kenmerken van de LX3000e kleurenlabelprinter?

A: De LX3000e van DTM Primera drukt snel af (114mm per seconde). Hij maakt full-color prints met 4800 dpi en heeft een sterk metalen frame. Er zit ook een snijder aan.

Q: Hoe beïnvloeden de prijsverhogingen in de labelindustrie mijn labelkosten?

A: Prijsverhogingen bij bekende merken kunnen uw labelkosten aantasten. Het is slim om goed op de prijzen te letten en samen met uw leverancier een goede strategie te bedenken. Zo houdt u de kosten laag.

Q: Wat zijn de mogelijkheden van de Primera RX500e voor full-color RFID-printen?

A: De RX500e kan full-color, scherpe RFID labels printen. Hij doet dit snel en maakt labels tot 108mm breed. Met RFID codering is hij perfect voor veel verschillende toepassingen.

Q: Welke LabelMate apparatuur is beschikbaar in de webshop?

A: In onze webshop vindt u vele soorten LabelMate apparaten. Of u nu een kleine of grote opwikkelaar nodig heeft, LabelMate heeft wat u zoekt. Dit helpt uw labelproces te verbeteren.

Q: Hoe kan ik problemen met mijn Zebra labelprinter oplossen?

A: Veel Zebra printerproblemen zijn te verhelpen. Begin met kalibreren en check instellingen en sensoren. Een schone printkop kan ook al veel doen. Onze gids helpt u stap voor stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *