Oplossen: Dymo 550 Herkent Labels Niet – Handleiding & Tips

dymo 550 labels printprobleem

Als je regelmatig met de Dymo 550 werkt, kan het voorkomen dat deze labels niet herkent tijdens het printen. Dit kan een frustrerend probleem zijn dat je workflow verstoort. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om dit probleem op te lossen. In deze handleiding bespreken we de veelvoorkomende oorzaken van het probleem met de Dymo 550 die labels niet herkent en bieden we praktische tips en oplossingen.

Key Takeaways

 • De Dymo 550 kan problemen hebben met het herkennen van labels, wat kan leiden tot printproblemen
 • Een verkeerde plaatsing van de labels is een veelvoorkomende oorzaak van het niet herkennen van labels
 • Vuil op de printkop kan ervoor zorgen dat de Dymo 550 labels niet herkent
 • Verkeerde software-instellingen of verouderde firmware kunnen ook problemen veroorzaken
 • Soms kan het nodig zijn om contact op te nemen met de klantenservice van Dymo

Problemen met het herkennen van labels bij de Dymo 550

De Dymo 550 is een populaire labelprinter die vaak wordt gebruikt in kantoren en thuisomgevingen. Helaas kan het apparaat soms problemen hebben met het herkennen van labels, waardoor het printen bemoeilijkt wordt. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar.

Problemen met dymo 550 labels

Er zijn verschillende problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van de Dymo 550 labels, waaronder:

 • De labels worden niet herkend door de printer
 • De labels worden niet juist afgedrukt
 • De printer blijft vastlopen tijdens het printproces

Al deze problemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een verkeerde plaatsing van de labels of een verouderde firmware. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen om het effectief te kunnen oplossen.

Dymo 550 labelproblemen

Als je problemen ondervindt bij het herkennen van labels, dan zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. We bespreken hier enkele van de meest voorkomende:

 • Controleer de juiste plaatsing van de labels. Dit is een veelvoorkomend probleem en kan gemakkelijk worden opgelost door de labels op de juiste manier te plaatsen. Zorg ervoor dat de labels correct zijn uitgelijnd en dat er geen stof of vuil op de ondergrond zit.
 • Reinig de Dymo 550 printkop. Vuil op de printkop kan ervoor zorgen dat de labels niet worden herkend. Maak de printkop daarom regelmatig schoon met een vochtige doek of reinigingskaart.
 • Controleer de software-instellingen. Verkeerde software-instellingen kunnen ervoor zorgen dat de printer de labels niet goed herkent. Controleer de instellingen en pas deze aan indien nodig.
 • Update de Dymo 550 firmware. Een verouderde firmware kan problemen veroorzaken bij het herkennen van labels. Controleer of er een firmware-update beschikbaar is en voer deze uit.
 • Probeer een andere rol labels. Als de Dymo 550 een specifieke rol labels niet herkent, kan het probleem liggen bij de rol zelf. Probeer een andere rol labels om te zien of dit het probleem oplost.

Als geen van deze oplossingen werkt, dan is het tijd om contact op te nemen met de klantenservice van Dymo. Zij kunnen je helpen bij het oplossen van eventuele andere problemen.

dymo 550 labelproblemen

Als je de bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd, dan zou de Dymo 550 labels weer gemakkelijk moeten herkennen. Volg deze stappen voor een soepele printervaring en om toekomstige problemen te voorkomen.

Controleer de juiste plaatsing van de labels

Een veelvoorkomend probleem bij de Dymo 550 is dat de labels niet correct worden geplaatst, waardoor de printer ze niet kan lezen. Dit kan leiden tot frustrerende printproblemen. Het is daarom belangrijk om te controleren of de labels correct zijn geplaatst.

Om de juiste plaatsing van de labels te controleren, haal je de labelrol uit de printer. Controleer vervolgens of de labels naar voren zijn gericht en of de juiste kant van het label naar boven wijst. Zorg ervoor dat er geen labels vastzitten of omgekeerd zijn geplaatst.

Als je problemen blijft ondervinden bij het herkennen van de labels, probeer dan de labelrol te vervangen door een nieuwe. Het kan zijn dat de oude rol beschadigd is en daarom niet goed wordt gelezen.

Al met al zijn er verschillende oplossingen om problemen met het herkennen van labels bij de Dymo 550 op te lossen. Door de juiste plaatsing van de labels te controleren, kun je al veel problemen voorkomen. Als dit niet werkt, kun je de andere oplossingen uitproberen die we in deze handleiding hebben besproken.

dymo 550 labels printprobleem

Reinig de Dymo 550 printkop

Een veelvoorkomend probleem bij de Dymo 550 printer is dat vuil zich ophoopt op de printkop, wat resulteert in printerproblemen zoals falende labelherkenning. Om dit probleem op te lossen, moet de printkop worden gereinigd.

Om dit te doen, heeft u een reinigingskaart nodig die speciaal is ontworpen voor gebruik met Dymo 550 printerkoppen. Het is belangrijk om de reinigingskaart voorzichtig in de printer te plaatsen om schade aan de printkop te voorkomen.

Stappen: 1. Plaats de reinigingskaart in de printer
2. Druk op de knop om de reinigingscyclus te starten
3. Verwijder de reinigingskaart uit de printer wanneer de cyclus is voltooid

Als de reiniging succesvol is geweest, zou de Dymo 550 printer labels weer zonder problemen moeten herkennen. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan de handleiding van de printer voor verdere instructies of neem contact op met de klantenservice.

dymo 550 printer met reinigingskaart

Controleer de software-instellingen

Als de Dymo 550 nog steeds labels niet herkent, kan het probleem liggen bij de software-instellingen. Controleer de instellingen om er zeker van te zijn dat alles correct is geconfigureerd. Zorg ervoor dat de juiste printer is geselecteerd in de software en dat de afdrukinstellingen overeenkomen met de labels die je gebruikt.

Als je niet zeker weet of de instellingen juist zijn, probeer dan de standaard instellingen te herstellen en probeer het opnieuw. Als de Dymo 550 nog steeds geen labels herkent, ga dan naar de website van Dymo en zoek naar software-updates die het probleem kunnen oplossen.

Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere hulp.

dymo 550 herkent labels niet

Update de Dymo 550 firmware

Een verouderde firmware kan problemen veroorzaken bij het herkennen van labels op de Dymo 550. Het is belangrijk om de firmware regelmatig bij te werken om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat de Dymo 550 optimaal blijft werken. Volg deze stappen om de firmware bij te werken:

 1. Controleer of de Dymo 550 is aangesloten op een stroombron en op de computer.
 2. Open de Dymo-software op de computer.
 3. Klik op het pictogram ‘Help’ in de menubalk en kies ‘Firmware bijwerken’.
 4. Volg de instructies op het scherm om de firmware bij te werken.

Als de bovenstaande stappen niet werken, controleer dan of je de nieuwste versie van de Dymo-software hebt geïnstalleerd. Het kan ook nodig zijn om de Dymo-software opnieuw te installeren voordat je de firmware kunt bijwerken. Als je nog steeds problemen hebt met het herkennen van labels na het bijwerken van de firmware, ga dan naar de klantenservice van Dymo voor verdere hulp.

dymo 550 firmware bijwerken

Probeer een andere rol labels

Een andere oplossing die je kunt proberen als de Dymo 550 labels niet herkent, is het proberen van een andere rol labels. Het kan zijn dat de rol die je gebruikt beschadigd is of niet correct is geproduceerd, waardoor het niet wordt herkend door de printer. Probeer een nieuwe rol labels te bestellen en kijk of de printer deze wel correct herkent.

Als de printer wel andere rollen labels correct herkent, weet je dat het probleem waarschijnlijk bij de oude rol ligt. Als de printer helemaal geen rollen labels herkent, probeer dan een ander type label om te zien of de printer dit wel correct herkent. Zo kun je achterhalen of het probleem bij de printer of de labels ligt.

dymo 550 labels printprobleem

Probeer altijd labels te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor de Dymo 550. Het gebruik van generieke of andere merken labels kan problemen veroorzaken bij het herkennen of printen. Als het probleem aanhoudt, probeer dan een van de andere oplossingen in deze handleiding of neem contact op met de klantenservice van Dymo om verder te onderzoeken wat het probleem zou kunnen zijn.

Neem contact op met de klantenservice

Als je alle bovengenoemde oplossingen hebt geprobeerd en nog steeds problemen hebt met het herkennen van labels bij de Dymo 550, neem dan contact op met de klantenservice van Dymo. Zij kunnen je verder helpen bij het oplossen van het probleem en eventueel een vervangend apparaat aanbieden als dat nodig is.

Het kan nuttig zijn om vooraf wat belangrijke informatie te verzamelen, zoals het serienummer van je apparaat en een gedetailleerde beschrijving van het probleem dat je ondervindt. Op die manier kan de klantenservice je sneller en efficiënter helpen.

Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat er wachttijden zijn voordat je met een medewerker kunt spreken. Probeer geduldig te blijven en hou de belangrijke informatie bij de hand.

Zorg ervoor dat je de klantenservice vriendelijk en beleefd benadert. Ze zullen meer geneigd zijn om je te helpen als je respectvol en begripvol bent.

Met deze laatste stap ben je klaar met het oplossen van je Dymo 550 labelproblemen. Hopelijk heb je met behulp van deze handleiding het probleem kunnen oplossen en kun je weer moeiteloos printen met de Dymo 550.

Dymo labelprinter

Tips om labels moeiteloos te laten herkennen door de Dymo 550

Om problemen met het herkennen van labels in de toekomst te voorkomen, zijn hier enkele handige tips:

 • Zorg ervoor dat de Dymo 550 is geüpdatet naar de nieuwste firmware. Dit kan helpen om problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat de printer goed blijft werken.
 • Gebruik alleen labels van hoge kwaliteit die compatibel zijn met de Dymo 550. Sommige labels zijn niet geschikt voor deze printer en kunnen problemen veroorzaken.
 • Zorg voor een goede plaatsing van de labels. Verkeerd geplaatste labels kunnen ervoor zorgen dat de Dymo 550 ze niet herkent. Volg de instructies in de handleiding om te zien hoe de labels correct moeten worden geplaatst.
 • Maak de printkop regelmatig schoon. Vuil op de printkop kan ervoor zorgen dat de labels niet worden herkend. Volg de instructies in de handleiding om de printkop schoon te maken.
 • Controleer de software-instellingen. Verkeerde instellingen kunnen ervoor zorgen dat de labels niet worden herkend. Controleer de instellingen in de software en pas deze indien nodig aan.
 • Kies voor een Dymo 550 labeloplossing met uitstekende ondersteuning. Als je problemen blijft ondervinden, is het handig om te kunnen vertrouwen op deskundige ondersteuning van de fabrikant. Kies daarom voor een Dymo 550 labeloplossing met goede klantenservice.

Volg deze tips en je kunt ervoor zorgen dat de Dymo 550 labels moeiteloos blijft herkennen, waardoor je altijd probleemloos kunt printen.

handleiding dymo 550 labels herkennen

Conclusie

In deze handleiding hebben we verschillende oplossingen en tips besproken om het probleem van de Dymo 550 die labels niet herkent op te lossen. Als je problemen hebt met het herkennen van labels, controleer dan eerst de juiste plaatsing van de labels en reinig de printkop. Controleer ook de software-instellingen en update de firmware indien nodig. Probeer als laatste optie een andere rol labels te gebruiken en neem contact op met de klantenservice als de andere oplossingen niet werken.

Volg deze stappen en je kunt weer moeiteloos printen met de Dymo 550. Zorg er ook voor dat je de tips opvolgt om labels moeiteloos te laten herkennen door de Dymo 550 en voorkom toekomstige problemen.

FAQ

Q: Wat zijn veelvoorkomende problemen bij de Dymo 550 die labels niet herkent?

A: De Dymo 550 kan problemen hebben bij het herkennen van labels, wat frustrerend kan zijn tijdens het printen.

Q: Wat zijn mogelijke oorzaken van het niet herkennen van labels?

A: Een verkeerde plaatsing van de labels en vuil op de printkop kunnen ervoor zorgen dat de Dymo 550 labels niet worden herkend.

Q: Hoe kan ik ervoor zorgen dat de labels correct worden geplaatst?

A: Controleer de juiste plaatsing van de labels om ervoor te zorgen dat ze goed worden herkend door de Dymo 550.

Q: Hoe kan ik de printkop van de Dymo 550 reinigen?

A: Volg de instructies om de printkop van de Dymo 550 te reinigen en het probleem van niet-herkende labels op te lossen.

Q: Hoe kan ik de software-instellingen van de Dymo 550 controleren?

A: Controleer en pas de software-instellingen van de Dymo 550 aan om labels weer correct te laten herkennen.

Q: Hoe kan ik de firmware van de Dymo 550 updaten?

A: Update de firmware van de Dymo 550 om problemen met het herkennen van labels op te lossen.

Q: Wat kan ik proberen als de Dymo 550 een specifieke rol labels niet herkent?

A: Probeer een andere rol labels om te zien of het probleem ligt bij de specifieke rol zelf.

Q: Wat moet ik doen als geen van de bovenstaande oplossingen werken?

A: Neem contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere ondersteuning bij het oplossen van het probleem.

Q: Welke tips zijn er om labels moeiteloos te laten herkennen door de Dymo 550?

A: Volg enkele handige tips om ervoor te zorgen dat de Dymo 550 labels moeiteloos herkent.

Q: Wat is de conclusie van deze handleiding?

A: In deze handleiding hebben we verschillende oplossingen en tips besproken om het probleem van de Dymo 550 die labels niet herkent op te lossen.

Dit bericht is gepost in Labels. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *