Handleiding voor het vervangen van inktcartridges

Een handleiding voor het vervangen van inktcartridges is essentieel voor iedereen die een printer bezit. Inktcartridges zijn de plastic reservoirs die in printers worden gebruikt om inkt op papier af te drukken. Deze cartridges moeten regelmatig worden vervangen om een optimale afdrukkwaliteit te behouden. Het vervangen van inktcartridges kan een eenvoudig proces zijn als u de juiste stappen volgt. Deze handleiding leidt u door het proces, van voorbereiding tot het testen van de nieuwe cartridge. Het is ook belangrijk om te weten waar u op moet letten en welke mogelijke problemen zich kunnen voordoen bij het vervangen van inktcartridges. Door deze handleiding te volgen, kunt u zonder moeite inktcartridges vervangen en blijft uw printer optimaal presteren.

Belangrijke punten:

 • Wat zijn inktcartridges?: Inktcartridges zijn de kleine containers die in een printer worden geplaatst en inkt bevatten om afdrukken te kunnen maken.
 • Waarom moet u inktcartridges vervangen?: Inktcartridges moeten worden vervangen als ze leeg zijn of de afdrukkwaliteit is verminderd. Regelmatig vervangen zorgt voor goede afdrukresultaten.
 • Welke stappen moet u nemen om inktcartridges te vervangen?:
  1. Stap 1: Voorbereiding: Zorg ervoor dat u de printer uitschakelt en de juiste cartridges bij de hand heeft.
  2. Stap 2: Identificeer het juiste type cartridge: Controleer welk type cartridge geschikt is voor uw printermodel.
  3. Stap 3: Verwijder de oude cartridge: Open de printkop en verwijder voorzichtig de oude cartridge.
  4. Stap 4: Plaats de nieuwe cartridge: Plaats de nieuwe cartridge in de printkop en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
  5. Stap 5: Test de nieuwe cartridge: Voer een testafdruk uit om te controleren of de nieuwe cartridge correct is geïnstalleerd.
 • Waar moet u op letten bij het vervangen van inktcartridges?:
  1. Hoe vaak moeten inktcartridges vervangen worden?: Het is afhankelijk van het gebruik en de printer. Regelmatige controle en vervanging zijn echter aan te raden.
  2. Hoe bewaart u inktcartridges op de juiste manier?: Bewaar cartridges op een koele en droge plaats om de houdbaarheid en kwaliteit te behouden.
 • Wat zijn de mogelijke problemen bij het vervangen van inktcartridges?:
  1. De printer herkent de nieuwe cartridge niet: Controleer of de cartridge correct is geïnstalleerd en reinig de contactpunten indien nodig.
  2. De inktkwaliteit is niet goed na het vervangen: Voer een printkopreiniging uit om verstoppingen of lucht in de cartridges op te lossen.

Wat zijn inktcartridges?

Inktcartridges zijn kleine containers die in printers worden gebruikt om inkt op het papier af te drukken. Ze zijn een essentieel onderdeel van het afdrukproces en bevatten de inkt die nodig is om afbeeldingen, tekst en andere documenten te printen. Inktcartridges kunnen zowel in kleur als in zwart-wit beschikbaar zijn, afhankelijk van het type printer en de printingbehoeften. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, waardoor ze compatibel zijn met specifieke printermerken en -modellen.

Als u wilt weten wat inktcartridges zijn, kunt u kijken naar de verpakking van de cartridge of de handleiding van de printer. Hierin wordt meestal aangegeven welke inktcartridge uw printer nodig heeft. Het is belangrijk om de juiste cartridge te kopen om optimale afdrukresultaten te behalen.

Om de levensduur van uw inktcartridges te verlengen, is het belangrijk dat u ze op de juiste manier gebruikt en opslaat. Bewaar de cartridges op een koele en droge plaats, weg van direct zonlicht. Daarnaast is regelmatig gebruik van uw printer ook belangrijk om te voorkomen dat de inkt in de cartridges opdroogt.

Bij het vervangen van inktcartridges is het raadzaam om de handleiding van uw printer te raadplegen voor specifieke instructies. Volg de stappen zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de cartridges correct worden geïnstalleerd.

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen inktcartridges u voorzien van hoogwaardige afdrukken en langdurig gebruik. Investeer in kwalitatieve cartridges en volg de richtlijnen van de fabrikant voor het beste resultaat.

Waarom moet u inktcartridges vervangen?

Het is van groot belang om inktcartridges regelmatig te vervangen, zodat uw printer optimaal blijft functioneren. Na verloop van tijd raken inktcartridges namelijk leeg, wat de kwaliteit van uw afdrukken negatief kan beïnvloeden. Door het gebruik van vervangende cartridges kunt u heldere en scherpe afdrukken maken, zonder vlekken of strepen. Bovendien kunnen oude inktcartridges verstopt raken, waardoor de inkt niet meer goed door de printer kan stromen. Dit kan leiden tot vervaagde of ontbrekende tekst en afbeeldingen. Het is mogelijk dat een inktcartridge sneller leeg raakt dan verwacht bij regelmatig gebruik. Daarom is het belangrijk om altijd een reserve cartridge bij de hand te hebben, zodat u niet zonder inkt komt te zitten op het moment dat u het het meest nodig heeft.

Het vervangen van inktcartridges is gelukkig een eenvoudig proces. Hierdoor kunt u consistent hoogwaardige afdrukken maken. Het is wel belangrijk om de juiste cartridge te kiezen voor uw specifieke printermodel en om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen. Op die manier kunt u succesvol de inktcartridge vervangen.

Welke stappen moet u nemen om inktcartridges te vervangen?

Welke stappen moet u nemen om inktcartridges te vervangen? - Handleiding voor het vervangen van inktcartridges

Photo Credits: Www.Toners-Kopen.Nl by Noah Martin

Klaar voor een probleemloze inktcartridge vervanging? Leun achterover terwijl we je door de belangrijkste stappen leiden om je cartridges te vervangen. Van de voorbereiding tot het testen van de nieuwe cartridge, we hebben het allemaal voor je gedekt. Ontdek stap voor stap hoe je het juiste type cartridge identificeert, de oude cartridge verwijdert en de nieuwe op zijn plaats plaatst. Laten we gaan en je afdrukervaring naar een hoger niveau tillen!

Stap 1: Voorbereiding

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat uw printer is uitgeschakeld voordat u begint met het vervangen van de inktcartridges.

Open de inktpatroonklep of inktcartridgehouder van uw printer. Raadpleeg de handleiding van uw printer als u niet zeker weet hoe u dit moet doen.

Mogelijk moet u beschermend materiaal verwijderen dat de nieuwe inktpatroon bedekt. Controleer de verpakking van de inktpatroon voor instructies.

Controleer of u het juiste type inktcartridge in handen heeft die compatibel is met uw printermodel. Raadpleeg de handleiding of de website van de fabrikant voor de juiste cartridge.

Verwijder voorzichtig de oude inktpatroon uit de houder door deze voorzichtig omhoog te trekken of los te maken, afhankelijk van het ontwerp van uw printer.

Controleer de contactpunten op zowel de oude als de nieuwe inktpatroon. Zorg ervoor dat er geen vuil of stof op de contactpunten zit. Indien nodig kunt u deze voorzichtig schoonmaken met een droge doek.

Pak de nieuwe inktpatroon vast bij de zijkanten of handgrepen en plaats deze in de houder. Druk stevig aan totdat u een klik hoort, wat aangeeft dat deze goed is geplaatst.

Sluit de inktpatroonklep of inktcartridgehouder van uw printer.

Schakel uw printer weer in en volg de instructies op het display of de computer om de nieuwe inktpatroon te initialiseren.

 

Stap 2: Identificeer het juiste type cartridge

Voor het vervangen van inktcartridges is het belangrijk om het juiste type cartridge te identificeren. Hier zijn de stappen om dit te doen:

1. Zoek het modelnummer van je printer. Het modelnummer van je printer vind je meestal op de voorkant of zijkant van de printer. Het kan eruit zien als “HP DeskJet 1234” of “Epson WorkForce 5678“.

2. Identificeer het juiste type cartridge voor jouw printer. Ga naar de website van de fabrikant van je printer en zoek naar de ondersteuningspagina. Hier moet je een lijst vinden met de verschillende cartridges die compatibel zijn met jouw printermodel.

3. Controleer het nummer en de kleur van de cartridge. Op de website of verpakking van de cartridge zie je een nummer en de kleur van de cartridge. Vergelijk dit met het nummer en de kleur die bij jouw printermodel worden vermeld. Zorg ervoor dat ze overeenkomen.

4. Koop de juiste cartridge. Als je het juiste type cartridge hebt geïdentificeerd, kun je het kopen bij een winkel of online retailer. Zorg ervoor dat je de juiste cartridge koopt die specifiek bedoeld is voor jouw printermodel.

5. Plaats de nieuwe cartridge. Volg de instructies van de fabrikant om de oude cartridge uit je printer te verwijderen en de nieuwe cartridge op de juiste manier te plaatsen.

Stap 3: Verwijder de oude cartridge

Om de oude cartridge te verwijderen, volgt u stap 3: Verwijder de oude cartridge.

 1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te schakelen.
 2. Open de klep of deksel van de printer om toegang te krijgen tot de cartridges.
 3. Trek voorzichtig aan de oude cartridge om deze uit de printer te verwijderen.
 4. Controleer of er nog inkt in de cartridge zit. Als er nog inkt over is, kunt u de cartridge mogelijk recyclen of opnieuw vullen.
 5. Plaats de oude cartridge op een veilige plek of gooi deze weg volgens de juiste milieuregels.

Het verwijderen van de oude cartridge is een belangrijke stap bij het vervangen van inktcartridges. Door deze stap correct uit te voeren, zorgt u ervoor dat de printer gereed is om de nieuwe cartridge te plaatsen en probleemloos af te drukken.

 

De ontwikkeling van inktcartridges dateert uit de jaren 1970, toen printers met inkjettechnologie steeds populairder werden. In het begin waren de cartridges vooral grote containers met inkt die bijna net zo zwaar waren als de printer zelf. In de loop der tijd zijn de cartridges kleiner en lichter geworden, met geavanceerde inktsystemen die zorgen voor optimale afdrukresultaten. Het verwijderen van de oude cartridge is een essentieel onderdeel geworden van het vervangingsproces en is ontworpen om gebruikersgemak te bieden. Met de juiste stappen kunt u gemakkelijk de oude cartridge verwijderen en vervangen, waardoor u kunt genieten van scherpe en levendige afdrukken.

Stap 4: Plaats de nieuwe cartridge

Om stap 4: de nieuwe cartridge te plaatsen, moet u de volgende stappen volgen:

 1. Open de cartridgehouder of deur van de printer.
 2. Verwijder voorzichtig de verpakking van de nieuwe cartridge.
 3. Zorg ervoor dat u de juiste cartridge heeft voor uw printermodel.
 4. Houd de cartridge aan de zijkanten vast en schuif deze voorzichtig in de daarvoor bestemde opening in de printer.
 5. Druk de cartridge stevig aan totdat deze vastklikt op zijn plaats.
 6. Controleer of de cartridge correct is geplaatst en sluit de cartridgehouder of deur van de printer.
 7. Wacht een paar seconden totdat de printer de nieuwe cartridge herkent.
 8. Voer, indien nodig, het printerkalibratieproces uit volgens de instructies van de printerfabrikant.
 9. Controleer de printerinstellingen om te bevestigen dat de juiste cartridge is geïnstalleerd.
 10. Test de printer door een testpagina af te drukken om te controleren of de nieuwe cartridge goed functioneert.

Het is belangrijk om de instructies van de printerfabrikant te volgen voor een correcte installatie van de nieuwe cartridge. Zorg ervoor dat de printer is uitgeschakeld voordat u de cartridge vervangt en wees voorzichtig bij het hanteren van de cartridges om mogelijke schade te voorkomen.

Stap 5: Test de nieuwe cartridge

Om de nieuwe cartridge te testen, volg je de volgende stappen:

 1. Plaats papier in de printer: Zorg ervoor dat er voldoende blanco papier in de printerlade is geplaatst voordat je de nieuwe cartridge test.
 2. Druk een testpagina af: Ga naar het printerinstellingenmenu op je computer en selecteer de optie om een testpagina af te drukken. Hiermee kun je controleren of de nieuwe cartridge correct is geïnstalleerd en of de printer goed werkt.
 3. Controleer de afdrukresultaten: Bekijk de testpagina zorgvuldig en let op eventuele problemen zoals inktvlekken, vervaging of onjuiste kleuren. Als er problemen zijn, verwijder de cartridge dan opnieuw en installeer deze opnieuw.
 4. Pas indien nodig instellingen aan: Als de afdrukresultaten niet naar tevredenheid zijn, kun je de printerinstellingen aanpassen om de kwaliteit te verbeteren. Raadpleeg de handleiding van je printer voor specifieke instructies.
 5. Maak een proefafdruk: Als je wijzigingen hebt aangebracht in de instellingen, druk dan opnieuw een testpagina af om te zien of de aanpassingen het gewenste effect hebben gehad. Blijf indien nodig de instellingen aanpassen totdat je tevreden bent met de afdrukresultaten.

Het testen van de nieuwe cartridge is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat de afdrukken van goede kwaliteit zijn. Volg deze stappen zorgvuldig en maak indien nodig aanpassingen om de beste resultaten te krijgen.

Geschiedenis: Het testen van cartridges is altijd een belangrijk onderdeel geweest van het vervangingsproces. Vroeger werden cartridges met de hand getest door mensen die nauwkeurig de afdrukresultaten controleerden voordat de cartridges op de markt werden gebracht. Met de komst van geautomatiseerde printers en geavanceerde printtechnologieën is het testproces efficiënter geworden. Tegenwoordig worden cartridges vaak getest door de printers zelf, die verschillende testpatronen afdrukken om de functionaliteit en afdrukkwaliteit te controleren. Dit heeft geleid tot verbeterde afdrukresultaten en een sneller vervangingsproces voor inktcartridges.

Waar moet u op letten bij het vervangen van inktcartridges?

Wanneer u inktcartridges vervangt, zijn er enkele belangrijke zaken waar u op moet letten. Zorg ervoor dat u het juiste type inktcartridge kiest voor uw printermodel. Niet alle cartridges zijn compatibel met alle printers.

Vervang de inktcartridge niet wanneer de printer nog aan staat. Schakel de printer uit en wacht even voordat u de cartridge verwijdert.

Controleer de houdbaarheidsdatum van de inktcartridge. Gebruik geen cartridges die verlopen zijn, omdat de inkt mogelijk niet goed functioneert.

Zorg ervoor dat uw handen schoon en droog zijn voordat u de cartridge vastpakt. Vuil en vocht kunnen de afdrukkwaliteit beïnvloeden.

Verwijder de oude cartridge voorzichtig en plaats de nieuwe inktcartridge op de juiste manier in de printer. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig.

Controleer na het plaatsen van de nieuwe cartridge of deze correct is geïnstalleerd en goed vastzit.

Voer indien nodig een printkopuitlijning of reiniging uit om ervoor te zorgen dat de afdrukkwaliteit optimaal is.

Het opvolgen van deze tips zal u helpen om nauwkeurige en hoogwaardige afdrukresultaten te bereiken bij het vervangen van inktcartridges. Waar moet u op letten bij het vervangen van inktcartridges?

Hoe vaak moeten inktcartridges vervangen worden?

Hoe vaak moeten inktcartridges vervangen worden? Het aantal keren dat u inktcartridges moet vervangen, hangt af van verschillende factoren.

Het printvolume speelt een grote rol bij het bepalen van de frequentie van het vervangen van inktcartridges. Hoe meer u print, hoe sneller de inkt op raakt en hoe vaker u de cartridges moet vervangen. Dit kan variëren tussen verschillende merken en modellen. Sommige cartridges hebben een hogere capaciteit en gaan langer mee, terwijl andere sneller leeg raken.

Het type printer dat u gebruikt, kan ook van invloed zijn op de frequentie van het vervangen van inktcartridges. Sommige printers hebben een hogere inktconsumptie, terwijl andere zuiniger zijn. De printinstellingen die u gebruikt, hebben invloed op het inktverbruik. Als u afdrukt met hoge kwaliteit of in kleur, verbruikt u meer inkt en moet u de cartridges vaker vervangen.

Over het algemeen moet u inktcartridges vervangen wanneer de inkt bijna op is of wanneer de afdrukkwaliteit merkbaar afneemt. Het is raadzaam om altijd een reservecartridge bij de hand te hebben, vooral als u regelmatig print. Zorg er ook voor dat u de vervangingsinstructies van de fabrikant opvolgt om problemen te voorkomen.

Hoe bewaart u inktcartridges op de juiste manier?

Hoe bewaart u inktcartridges op de juiste manier?

 1. Om de kwaliteit te behouden, bewaar inktcartridges op een koele en droge plaats. Extreme temperaturen en vochtigheid kunnen invloed hebben op de werking van de cartridge.
 2. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht of warmtebronnen, zoals radiatoren of verwarmingsapparaten.
 3. Bewaar de cartridges in hun originele verpakking of in een luchtdichte plastic zak om ze te beschermen tegen stof en verontreinigingen.
 4. Om te voorkomen dat de inkt gaat lekken of uitdrogen, zorg ervoor dat de cartridges rechtop worden bewaard.
 5. Controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum van de cartridges. Inktcartridges hebben een beperkte levensduur en kunnen na verloop van tijd uitdrogen of hun kwaliteit verliezen.

Vroeger werden inktcartridges op een andere manier bewaard. In de begindagen van de inkjetprinters werden de cartridges vaak verwijderd en opnieuw geplaatst wanneer ze niet werden gebruikt. Dit werd gedaan om te voorkomen dat de cartridges uitdroogden. Tegenwoordig zijn de inktcartridges beter ontworpen en bevatten ze geavanceerde technologieën om uitdroging te voorkomen. Het is echter nog steeds belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren om een optimale prestatie te garanderen.

Wat zijn de mogelijke problemen bij het vervangen van inktcartridges?

Bij het vervangen van inktcartridges kunnen zich verschillende problemen voordoen. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin de printer de nieuwe cartridge niet herkent of wanneer de inktkwaliteit niet goed is na het vervangen. In dit artikel gaan we dieper in op deze mogelijke problemen en bieden we suggesties en oplossingen om ze aan te pakken. Laten we de uitdagingen bij het vervangen van inktcartridges verkennen en ontdekken hoe we deze obstakels met succes kunnen overwinnen.

De printer herkent de nieuwe cartridge niet

Wanneer de printer de nieuwe cartridge niet herkent, kunnen er verschillende redenen zijn voor dit probleem.

Zorg ervoor dat de cartridge correct is geïnstalleerd. Controleer of het goed is geplaatst in de daarvoor bestemde sleuf.

Controleer of de cartridge compatibel is met uw printermodel. Niet alle cartridges zijn geschikt voor elke printer.

Reinig de contactpunten op zowel de cartridge als in de printer. Vuil of stof op deze punten kan de herkenning verstoren.

Controleer of de beschermende strip of tape is verwijderd van de nieuwe cartridge. Deze strip kan de contactpunten blokkeren.

Als de printer nog steeds de nieuwe cartridge niet herkent, probeer dan een andere cartridge van hetzelfde type om te controleren of het probleem bij de cartridge ligt of bij de printer zelf.

Pro Tip: Als u meerdere cartridges van hetzelfde type heeft, kunt u proberen de cartridges te roteren. Plaats bijvoorbeeld de cartridge die niet wordt herkend in een andere sleuf en kijk of de printer deze nu wel herkent. Dit kan helpen om te bepalen of er een probleem is met een specifieke sleuf in uw printer.

De inktkwaliteit is niet goed na het vervangen

Het probleem van een inktcartridge kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om deze problemen te identificeren en op te lossen voor de beste afdrukkwaliteit.

Controleer de compatibiliteit: Zorg ervoor dat de nieuwe inktcartridge compatibel is met uw printermodel. Sommige cartridges zijn specifiek ontworpen voor bepaalde printers en het gebruik van een verkeerde cartridge kan leiden tot slechte afdrukkwaliteit.

Reinig de printkop: Onjuiste afdrukkwaliteit kan worden veroorzaakt door vuil op de printkop. Reinig de printkop volgens de instructies van uw printerfabrikant om eventuele verstoppingen of vuil te verwijderen.

Controleer de inktniveaus: Als de inktkwaliteit slecht is, kan het zijn dat de inktcartridge bijna leeg is. Controleer de inktniveaus en vervang indien nodig de cartridge. Een bijna lege cartridge kan strepen of vlekken op het papier veroorzaken.

Kies de juiste instellingen: Controleer de afdrukinstellingen op uw computer of printer. Pas indien nodig de instellingen aan, zoals de afdrukkwaliteit of de papiersoort, om de beste resultaten te krijgen.

Neem contact op met de fabrikant: Als alle bovenstaande stappen niet helpen, kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw printer of de inktcartridge. Zij kunnen u mogelijk verdere instructies geven of ondersteuning bieden bij het oplossen van het probleem.

Het is belangrijk om de inktkwaliteit regelmatig te controleren en problemen zo snel mogelijk op te lossen om ervoor te zorgen dat uw afdrukken van goede kwaliteit zijn. De inktkwaliteit is niet goed na het vervangen.

Enkele feiten over Handleiding voor het vervangen van inktcartridges:

 • ✅ Elke keer dat de inkt opraakt of er fouten optreden, wordt er een foutcode weergegeven op het lcd-scherm om de gebruiker te waarschuwen. (Bron: https://ij.manual.canon/ij/webmanual/Manual/All/TS3400%20series/NL/UG/ug-127.html)
 • ✅ De printer kan niet printen of scannen wanneer er een foutcode wordt weergegeven. (Bron: https://ij.manual.canon/ij/webmanual/Manual/All/TS3400%20series/NL/UG/ug-127.html)
 • ✅ De randen van de papieruitvoerslot kunnen vuil worden van inkt tijdens het gebruik van de printer. (Bron: https://ij.manual.canon/ij/webmanual/Manual/All/TS3400%20series/NL/UG/ug-127.html)
 • ✅ Raak de elektrische contactpunten of de printkopmond van een FINE-cartridge niet aan, omdat dit de afdrukkwaliteit kan beïnvloeden. (Bron: https://ij.manual.canon/ij/webmanual/Manual/All/TS3400%20series/NL/UG/ug-127.html)
 • ✅ Gebruik voor vervanging altijd een nieuwe FINE-cartridge om verstopping van de sproeiers te voorkomen. (Bron: https://ij.manual.canon/ij/webmanual/Manual/All/TS3400%20series/NL/UG/ug-127.html)

Veelgestelde vragen

Hoe vervang ik een lege inktcartridge in de HP DeskJet Ink Advantage 4678 all-in-one printer?

Om een lege inktcartridge te vervangen in de HP DeskJet Ink Advantage 4678 all-in-one printer, volgt u deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld en leg wit papier in de invoerlade.
 2. Sluit de uitvoerlade en draai deze met de klok mee om deze in de printer te verbergen.
 3. Open de voorkant van de printer en krijg toegang tot de inktcartridges. De cartridgehouder zal naar het midden van de printer verplaatsen.
 4. Druk lichtjes op een oude cartridge om deze te ontgrendelen en verwijder deze uit de sleuf. Zet deze apart voor recycling.
 5. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking, waarbij u alleen het zwarte plastic aanraakt.
 6. Verwijder de plastic beschermlaag met behulp van het lipje, maar verwijder de koperen elektrische strook of raak de koperkleurige contactpunten of spuitmondjes niet aan.
 7. Houd de cartridge bij de zijkanten vast met de spuitmondjes naar de printer gericht en steek deze in de juiste sleuf. Duw de cartridge naar voren totdat deze op zijn plaats klikt. Herhaal indien nodig voor de andere cartridge.
 8. Sluit de voorkant van de printer en trek de uitvoerlade en het verlengstuk uit.
 9. Volg de instructies op het computerscherm om de printer uit te lijnen en een pagina af te drukken.

Hoe vervang ik een lege FINE cartridge in de HP ENVY 4513 all-in-one printer?

Om een lege FINE cartridge te vervangen in de HP ENVY 4513 all-in-one printer, volgt u deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld en controleer of de stroomlamp continu brandt en niet knippert.
 2. Open de scannerunit.
 3. Druk op de Stop-knop om de printerkop te laten bewegen en de lege of bijna lege cartridges aan te geven.
 4. Druk nogmaals op de Stop-knop om de printerkop naar de vervangingspositie te laten bewegen.
 5. Schud de nieuwe cartridge vier of vijf keer voordat u deze opent, voor de beste resultaten.
 6. Verwijder de cartridge uit de verpakking en verwijder de gele tape van de onderkant.
 7. Open de cartridgeklep, raak de aangegeven onderdelen niet aan.
 8. Knijp in het lipje van de cartridge die u wilt vervangen en til deze recht omhoog.
 9. Verwijder de lege cartridge volgens de lokale milieuregels.
 10. Plaats de nieuwe cartridge met de onderkant naar beneden in de cartridgehouder en druk deze naar beneden totdat deze vastklikt.
 11. Nadat u de cartridge(s) hebt vervangen, sluit u de cartridgeklep en de scannerunit.
 12. Druk op de Stop-knop. De printerkop zal bewegen en het inkt­systeem zal laden, wat ongeveer anderhalve minuut duurt.
 13. Wanneer de inkt is geladen, keert de printerkop terug naar de startpositie en brandt de stroomlamp continu. De foutlamp gaat uit.

Hoe vervang ik een lege cartridge in de Epson printer met behulp van de printerknoppen?

Om een lege cartridge te vervangen in de Epson printer met behulp van de printerknoppen, volgt u deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat u de cartridge vervangt wanneer u klaar bent om de nieuwe te installeren.
 2. Controleer of de printer is ingeschakeld en of de stroomlamp continu brandt en niet knippert.
 3. Open de scannerunit.
 4. Druk op de Stop-knop om de printerhead naar de vervangingspositie te laten bewegen.
 5. Schud de nieuwe cartridge vier of vijf keer voor gebruik.
 6. Verwijder de cartridge uit de verpakking en verwijder de gele tape van de onderkant.
 7. Open de cartridgeklep, raak de aangegeven onderdelen niet aan.
 8. Knijp in het lipje van de cartridge die u wilt vervangen en til deze recht omhoog.
 9. Disposeer de lege cartridge volgens de lokale milieuregels.
 10. Plaats de nieuwe cartridge met de onderkant naar beneden in de cartridgehouder en druk deze naar beneden totdat deze vastklikt.
 11. Wanneer alle cartridges zijn vervangen, sluit u de cartridgeklep en de scannerunit.
 12. Druk op de Stop-knop. De printerhead zal bewegen en het inkt­systeem zal laden, wat ongeveer anderhalve minuut duurt.
 13. Wanneer de inkt is geladen, keert de printerhead terug naar de startpositie en brandt de stroomlamp continu. De foutlamp gaat uit.