Dymo LabelWriter 550 labels niet gedetecteerd – Problemen oplossen

dymo labelwriter 550 labels not detected

Als u problemen ondervindt bij het printen van labels op uw Dymo LabelWriter 550 en u merkt dat de labels niet worden gedetecteerd, kan dit een aantal mogelijke oorzaken hebben. In dit artikel worden verschillende oplossingen besproken om het probleem van niet gedetecteerde labels op de Dymo LabelWriter 550 op te lossen.

Belangrijkste punten:

 • Zorg dat de juiste labelpositie wordt gebruikt
 • Controleer de labelrol
 • Reinig de labelwriter regelmatig
 • Controleer en update de printerinstellingen en firmware
 • Neem contact op met de klantenservice van Dymo als de problemen aanhouden
 • Overweeg alternatieve labelopties die compatibel zijn met de Dymo LabelWriter 550

Problemen met het detecteren van labels oplossen

Als uw Dymo LabelWriter 550-labels niet worden gedetecteerd, zijn er verschillende oplossingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen. Hier zijn enkele suggesties:

Controleer de labelpositie

Soms worden de labels niet gedetecteerd omdat ze niet correct op hun plaats zijn geplaatst. Zorg ervoor dat de labels goed zijn uitgelijnd en goed zijn geplaatst. Controleer ook of er geen labels vastzitten of dat er vuil op de afdrukkop zit. Als u niet zeker weet hoe u de labels correct moet plaatsen, raadpleeg dan de handleiding van de Dymo LabelWriter 550.

Controleer de labelrol

Als de labelrol niet correct is geplaatst, kan dit problemen veroorzaken bij het detecteren van de labels. Controleer of de rol is geplaatst volgens de instructies in de handleiding van de Dymo LabelWriter 550 en of er geen vuil of papierresten zijn die het goed functioneren van de rol kunnen verstoren.

Reinig de labelwriter

Vuildeeltjes die zich in uw Dymo LabelWriter 550 hebben opgehoopt, kunnen problemen veroorzaken bij het detecteren van labels. Maak de afdrukkop en de roller schoon met een zachte doek om vuilophoping te verwijderen.

labelwriter 550 labels probleem

Controleer de printerinstellingen

Soms kan het probleem worden opgelost door de printerinstellingen aan te passen. Zorg ervoor dat de juiste labels zijn geselecteerd in de software van de Dymo LabelWriter 550 en controleer of de printerinstellingen correct zijn ingesteld. Mogelijk moet u ook de afdrukkwaliteit of de afdrukmodus aanpassen om het probleem op te lossen.

Update de firmware

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan het nodig zijn om de firmware van de Dymo LabelWriter 550 bij te werken. Dit kan compatibiliteitsproblemen oplossen en ervoor zorgen dat uw labels op de juiste manier worden gedetecteerd.

Neem contact op met de klantenservice

Als u nog steeds problemen ondervindt met het detecteren van labels op uw Dymo LabelWriter 550, neem dan contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere hulp en ondersteuning.

Controleer de labelpositie

Een veelvoorkomende reden voor het niet werken van labels op de Dymo LabelWriter 550 is een onjuiste labelpositie. Als de labels niet zichtbaar zijn op de printer of de printer de labels niet accepteert, is het belangrijk om te controleren of de labels op de juiste positie zijn geplaatst.

Controleer eerst of de labelrol correct is geïnstalleerd en of de labels niet vastlopen of gebogen zijn. Als dit niet het probleem lijkt te zijn, controleer dan of de labelpositie correct is ingesteld in de software. Ga hiervoor naar het Dymo Label-softwareprogramma en selecteer “Voorkeuren”. Kies vervolgens “Label” en selecteer de juiste labelafmetingen en -positie.

dymo labelwriter 550 labels niet werken

Een andere oorzaak van problemen met de labelpositie kan zijn dat de labelstop niet correct is afgesteld. Als de labels niet naar de juiste positie worden geleid, kunt u de instellingen aanpassen door naar “Voorkeuren” te gaan en “Geavanceerd” te selecteren. Hier kunt u de labelstop wijzigen om ervoor te zorgen dat de labels op de juiste manier worden geleid.

Controleer de labelrol

Een andere mogelijke oorzaak van problemen met de labels van uw Dymo LabelWriter 550 kan te maken hebben met de labelrol. Als deze niet correct is geplaatst, kan dit problemen veroorzaken bij het afdrukken van labels. Bovendien kan een beschadigde of vervuilde labelrol ervoor zorgen dat de labels niet correct worden afgedrukt.

Om te controleren of de labelrol correct is geplaatst, opent u de klep van de printer en verwijdert u de huidige labelrol. Controleer of de rol niet beschadigd of vuil is. Plaats dan een nieuwe, ongeopende labelrol in de printer. Zorg ervoor dat de rol gelijkmatig is geplaatst en niet scheef zit. Sluit de klep van de printer en probeer opnieuw een label af te drukken.

Als u nog steeds problemen ondervindt met de labels, kan het zijn dat de labelrol niet compatibel is met uw Dymo LabelWriter 550. Zorg ervoor dat u alleen labelrollen gebruikt die compatibel zijn met uw printer. U kunt de compatibiliteit controleren in de handleiding van de printer of op de website van Dymo.

labelwriter 550 labels fout

Als u nog steeds problemen ondervindt met de labels, kunt u proberen de labelrol handmatig aan te passen. Om dit te doen, opent u de klep van de printer en draait u aan de rol zodat deze gelijkmatiger in de printer zit. Probeer vervolgens opnieuw een label af te drukken.

Als geen van deze oplossingen werkt, kan het probleem bij de printer zelf liggen. In dat geval kunt u overwegen om contact op te nemen met de klantenservice van Dymo voor verdere assistentie. Zij kunnen u helpen bij het oplossen van eventuele problemen met uw Dymo LabelWriter 550.

Reinig de labelwriter om problemen met detecteren dymo labelwriter 550 labels op te lossen

Een andere mogelijke oplossing voor problemen met het detecteren van labels op de Dymo LabelWriter 550 is het reinigen van de printer. Soms kunnen vuil en stof de labeldetecterende sensoren in de printer blokkeren, waardoor de labels niet worden gedetecteerd. Volg deze stappen om uw Dymo LabelWriter 550 te reinigen:

 1. Haal de stekker van de printer uit het stopcontact en wacht tot alle lampjes zijn uitgegaan.
 2. Open de bovenklep van de printer en verwijder de labelrol.
 3. Dip een wattenstaafje of zacht doekje in isopropylalcohol of water en wrijf zachtjes over de labeldetecterende sensoren aan de binnenkant van de printer.
 4. Laat de printer enkele minuten drogen voordat u de labelrol terugplaatst en de printer weer aansluit.

Als u de printer regelmatig schoonmaakt, kunt u toekomstige detectieproblemen voorkomen en ervoor zorgen dat uw labels probleemloos worden afgedrukt.

problemen met detecteren dymo labelwriter 550 labels

Controleer de printerinstellingen

Een andere mogelijke oorzaak van het probleem met de Dymo LabelWriter 550 die de labels niet kan printen, kan een onjuiste printerinstelling zijn. Om ervoor te zorgen dat de printer correct werkt, moet u de instellingen controleren en indien nodig aanpassen.

Stap 1: Controleer of de Dymo LabelWriter 550 is geselecteerd als de standaardprinter op uw computer. Ga naar het Configuratiescherm en selecteer “Apparaten en printers”. Zoek de Dymo LabelWriter 550 en controleer of er een groen vinkje naast staat. Als dit niet het geval is, klik met de rechtermuisknop op de Dymo LabelWriter 550 en selecteer “Als standaardprinter instellen”.

Stap 2: Controleer de papiergrootte en de papierbroninstellingen in de printerinstellingen. Zorg ervoor dat de papiergrootte overeenkomt met de grootte van de labels die u gebruikt. De standaard instelling voor labelgrootte op de Dymo LabelWriter 550 is 1 1/8 inch x 3 1/2 inch. Controleer ook of de papierbroninstellingen correct zijn ingesteld op de labelrol die u gebruikt.

Stap 3: Controleer de afdrukkwaliteitinstellingen in de printerinstellingen. Als de kwaliteitinstellingen te laag zijn, kan dit een probleem veroorzaken bij het printen van de labels. Stel de afdrukkwaliteitinstellingen in op de hoogste kwaliteit voor de beste resultaten.

dymo labelwriter 550 labels niet printen

Als u deze stappen hebt gevolgd en het probleem met het printen van labels op de Dymo LabelWriter 550 aanhoudt, probeer dan de firmware bij te werken zoals beschreven in sectie 7 of neem contact op met de klantenservice zoals beschreven in sectie 8.

Update de firmware

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kunt u proberen de firmware van de Dymo LabelWriter 550 bij te werken om eventuele compatibiliteitsproblemen met de labels op te lossen. Firmware is software die is ingebouwd in de printer en die de hardware aanstuurt. Het bijwerken van de firmware kan nieuwe functies toevoegen en problemen oplossen.

U kunt de firmware bijwerken door de nieuwste versie van de Dymo-software te downloaden van de officiële website van Dymo en deze op uw computer te installeren. Sluit vervolgens de Dymo LabelWriter 550 aan op uw computer en volg de instructies van de software om de firmware bij te werken.

dymo labelwriter 550 labels niet printen

Het is belangrijk op te merken dat het bijwerken van de firmware enige tijd kan duren en dat u de printer niet mag uitschakelen of verbreken tijdens het proces. Zorg ervoor dat de printer is aangesloten op een betrouwbare en ononderbroken stroombron voordat u de firmware-update start.

Neem contact op met de klantenservice

Als de bovenstaande oplossingen niet hebben gewerkt en u nog steeds problemen ondervindt met het printen van labels op uw Dymo LabelWriter 550, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Dymo voor verdere assistentie.

De klantenservice is beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het oplossen van eventuele andere problemen die u kunt tegenkomen bij het gebruik van uw labelwriter. U kunt contact opnemen met de klantenservice via telefoon of e-mail, en zij zullen u graag verder helpen bij het oplossen van uw probleem.

Wanneer u contact opneemt met de klantenservice, zorg er dan voor dat u uw modelnummer en serienummer bij de hand hebt, zodat zij u efficiënter kunnen helpen. Het team van de klantenservice zal u ook kunnen adviseren over eventuele reparaties of vervangingen die nodig zijn als uw Dymo LabelWriter 550 niet goed functioneert.

dymo labelwriter 550 labels niet printen

Voorkomen van toekomstige problemen

Hoewel het oplossen van het probleem van niet gedetecteerde labels op uw Dymo LabelWriter 550 erg belangrijk is, is het voorkomen van toekomstige problemen nog beter. Hieronder staan enkele tips om ervoor te zorgen dat u geen last meer heeft van dit probleem.

 1. Gebruik alleen labels die compatibel zijn met de Dymo LabelWriter 550: Zorg ervoor dat u labels gebruikt die speciaal zijn ontworpen voor uw printermodel. Gebruik geen labels die zijn ontworpen voor andere printers omdat deze mogelijk niet worden gedetecteerd door uw LabelWriter 550.
 2. Vermijd het vastlopen van labels: Zorg ervoor dat u de labels correct plaatst om te voorkomen dat ze vastlopen in de printer. Als er alsnog een label vastloopt, verwijder deze dan voorzichtig om beschadigingen aan de printer te voorkomen.
 3. Houd de printer schoon: Maak de printer regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat er geen stof of vuil ophoopt dat de labeldetectie kan verstoren.
 4. Update de firmware regelmatig: Zorg ervoor dat u de meest recente firmware-update voor uw Dymo LabelWriter 550 installeert, omdat deze updates vaak compatibiliteitsproblemen oplossen met labels en andere apparaten.

dymo labelwriter 550 labels niet printen

Door deze eenvoudige tips in acht te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw Dymo LabelWriter 550 probleemloos blijft werken en dat u nooit meer last heeft van niet gedetecteerde labels. Als u echter nog steeds problemen ondervindt, volg dan de stappen in bovenstaande secties of neem contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere assistentie.

Alternatieve labelopties

Als het probleem van niet gedetecteerde labels op de Dymo LabelWriter 550 aanhoudt, zijn er alternatieve labelopties beschikbaar die compatibel zijn met de printer. Een van deze opties is de Dymo LabelWriter Multi-Purpose labels. Deze labels zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan maten en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder adressering, archivering en verzending.

Een andere optie zijn de Dymo LabelWriter Removable Labels. Deze labels zijn gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te plaatsen, waardoor ze ideaal zijn voor tijdelijke toepassingen.

Andere mogelijke alternatieve labelopties zijn de Dymo LabelWriter Durable Labels en de Dymo LabelWriter Name Badge Labels. De Durable labels zijn water- en scheurbestendig en zijn geschikt voor toepassingen waar duurzaamheid belangrijk is. De Name Badge labels zijn ideaal voor conferenties, vergaderingen en evenementen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

dymo labelwriter 550 labels niet printen

Als u besluit om alternatieve labelopties te gebruiken, zorg er dan voor dat u de juiste afmetingen en compatibiliteit controleert voordat u ze koopt. Raadpleeg de handleiding van uw Dymo LabelWriter 550 voor meer informatie over geschikte labelopties.

Conclusie

Het niet kunnen detecteren van labels op uw Dymo LabelWriter 550 kan een vervelend probleem zijn, maar er zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Door eerst de labelpositie te controleren en de labelrol aan te passen, kunt u het probleem mogelijk oplossen. Het reinigen van de Dymo LabelWriter 550 kan ook helpen om eventuele problemen met de detectie van labels op te lossen.

Als deze stappen niet werken, controleer dan de printerinstellingen en overweeg het bijwerken van de firmware. Als niets van dit alles werkt, neem dan contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere assistentie. Om toekomstige problemen te voorkomen, is het belangrijk om de juiste labelopties te kiezen en de Dymo LabelWriter 550 regelmatig te onderhouden.

Als alternatief kunt u ook overwegen om over te stappen op andere labelopties die compatibel zijn met de Dymo LabelWriter 550. Door deze stappen te volgen, kunt u het probleem van niet gedetecteerde labels op de Dymo LabelWriter 550 oplossen en uw labeltaken naadloos uitvoeren.

FAQ

Q: Wat moet ik doen als de labels van de Dymo LabelWriter 550 niet worden gedetecteerd?

A: Controleer de labelpositie, controleer de labelrol, reinig de labelwriter, controleer de printerinstellingen, update de firmware of neem contact op met de klantenservice voor verdere assistentie.

Q: Hoe kan ik problemen met het detecteren van labels oplossen?

A: Mogelijke oplossingen zijn het controleren van de labelpositie, het controleren van de labelrol, het reinigen van de labelwriter, het controleren van de printerinstellingen, het bijwerken van de firmware of het raadplegen van de klantenservice.

Q: Hoe controleer ik de labelpositie?

A: Zorg ervoor dat de labels correct zijn geplaatst volgens de instructies van de Dymo LabelWriter 550. Let op de juiste uitlijning en positie van de labels in de labelhouder.

Q: Hoe controleer ik de labelrol?

A: Controleer of de labelrol correct is geplaatst en stevig wordt vastgehouden in de labelhouder. Zorg ervoor dat er geen obstructies of beschadigingen zijn aan de labelrol.

Q: Hoe reinig ik de labelwriter?

A: Volg de reinigingsinstructies van Dymo om eventuele vuil- of stofophoping in de labelwriter te verwijderen. Gebruik indien nodig een zachte doek en een mild reinigingsmiddel.

Q: Hoe controleer ik de printerinstellingen?

A: Ga naar de printerinstellingen op uw computer en controleer of de juiste labelgrootte en -type zijn geselecteerd. Pas de instellingen indien nodig aan om ervoor te zorgen dat de labels correct worden afgedrukt.

Q: Hoe kan ik de firmware bijwerken?

A: Raadpleeg de handleiding van de Dymo LabelWriter 550 voor instructies over het bijwerken van de firmware. Volg de stappen zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de update correct wordt uitgevoerd.

Q: Wat moet ik doen als geen van de oplossingen werkt?

A: Neem contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere assistentie en ondersteuning bij het oplossen van het probleem.

Q: Hoe kan ik toekomstige problemen voorkomen?

A: Volg de juiste procedures voor het plaatsen en onderhouden van de labels en labelrol. Houd de labelwriter schoon en zorg ervoor dat de printerinstellingen altijd correct zijn geconfigureerd.

Q: Welke alternatieve labelopties zijn er?

A: Als het probleem met niet gedetecteerde labels aanhoudt, kunt u overwegen om alternatieve labelopties te gebruiken die compatibel zijn met de Dymo LabelWriter 550. Raadpleeg de handleiding of de website van Dymo voor meer informatie.

Dit bericht is gepost in Labels. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *