Dymo Herkent Labels Niet? Vind Oplossingen en Advies.

Dymo printerlabel

Als eigenaar van een Dymo labelprinter kan het erg frustrerend zijn om te merken dat jouw printer de labels niet herkent. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben en het kan lastig zijn om de juiste oplossing te vinden. In dit artikel bieden wij handige adviezen en oplossingen voor veelvoorkomende Dymo labelproblemen, waaronder het probleem van de niet-herkende labels.

Key Takeaways:

 • Dymo labelprinters kunnen problemen hebben met het herkennen van labels, wat frustrerend kan zijn.
 • Dit artikel biedt handige oplossingen voor veelvoorkomende Dymo labelproblemen.
 • Oplossingen variëren van het controleren van kabels en instellingen tot het schoonmaken van de printer en het bijwerken van de driver.
 • Als de oplossingen niet werken, kan het nuttig zijn om contact op te nemen met de klantenservice van Dymo.

Veelvoorkomende Problemen met Dymo Labelprinters

Hoewel Dymo labelprinters over het algemeen betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken apparaten zijn, kunnen gebruikers soms problemen ervaren bij het herkennen van labels of het printen ervan. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende problemen die u kunt tegenkomen wanneer u een Dymo labelprinter gebruikt.

Dymo herkent labels niet

Een van de meest voorkomende problemen die gebruikers ervaren, is dat de Dymo labelprinter de labels niet herkent. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waaronder problemen met de labelinstellingen, de printerdriver of de verbindingen tussen de printer en de computer.

Dymo labelprinter werkt niet

Een ander veelvoorkomend probleem is dat de Dymo labelprinter helemaal niet werkt. Dit kan te wijten zijn aan een slechte verbinding met de computer, problemen met de stroomvoorziening of andere technische problemen.

Labels niet geprint door Dymo

Soms kan de Dymo labelprinter de labels niet printen, ook al worden ze herkend. Dit kan te wijten zijn aan problemen met de labelinstellingen, de kwaliteit van de labels of problemen met de printerdriver.

Labelprobleem Dymo

Andere problemen die u zou kunnen tegenkomen bij het gebruik van een Dymo labelprinter zijn onder meer slechte afdrukkwaliteit, onjuiste uitlijning van de labels en problemen met het afsnijden van de labels.

Er zijn verschillende manieren om deze problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat uw Dymo labelprinter optimaal blijft presteren. Blijf lezen voor een aantal suggesties en oplossingen voor veelvoorkomende Dymo labelprinter problemen.

Controleer de Printerkabel en Aansluitingen

Een van de meest voorkomende redenen waarom de Dymo labelprinter labels niet herkent, is vanwege problemen met de aansluitingen. Controleer de printerkabel om er zeker van te zijn dat deze goed is aangesloten op zowel de printer als de computer. Zorg ervoor dat de kabel niet beschadigd is of dat er geen gebogen pinnen zijn in de aansluitingen.

Als de printer via een USB-hub is aangesloten, probeer dan de printer rechtstreeks op de computer aan te sluiten en kijk of dit het probleem oplost. Als de printer nog steeds niet werkt, probeer dan een andere USB-poort op de computer.

Vergeet niet om de Dymo labelprinter opnieuw op te starten nadat de aansluitingen zijn gecontroleerd en eventuele problemen zijn opgelost. Als de printer nog steeds niet werkt, ga dan door naar de volgende oplossing.

Dymo labelprinter aansluitingen

Zorg voor de Juiste Labelinstellingen

Een mogelijke reden waarom uw Dymo labelprinter labels niet herkent, is omdat de verkeerde labelinstellingen zijn geselecteerd. Om dit probleem op te lossen, moet u de juiste instellingen kiezen die overeenkomen met de labelgrootte en het labeltype dat u gebruikt.

Om labelinstellingen te selecteren, gaat u naar het menu “Bestand” en selecteert u “Pagina-instellingen”. Onder het tabblad “Layout” ziet u de opties voor Labelrollen, Papiergrootte en Oriëntatie. Selecteer de opties die overeenkomen met uw gebruikte labels.

Als u de juiste instellingen heeft geselecteerd en uw Dymo-labelprinter nog steeds labels niet herkent, kunt u proberen de labelinstellingen te herstellen naar de standaardinstellingen.

Om de instellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen, klikt u op de knop “Standaard instellingen herstellen” onder het tabblad “Layout”.

Vergeet niet om uw printer opnieuw op te starten nadat u de instellingen hebt gewijzigd.

Dymo labelprinter

Tip: Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de labels correct zijn ingevoerd in de printer en dat de geleidingen correct zijn afgesteld. Controleer of de labels strak en zonder rimpels in de printer zitten voor de beste resultaten.

Maak de Printer Schoon

Een mogelijke oorzaak van het niet herkennen van labels door je Dymo labelprinter kan een vuile of verstopte printer zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig de printer schoon te maken om de beste prestaties te behouden. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht tot de printer is afgekoeld.
 2. Maak een zachte doek vochtig met warm water en wring het overtollige water eruit.
 3. Veeg voorzichtig over de buitenkant van de printer om stof en vuil te verwijderen.
 4. Open de behuizing van de printer en verwijder de rol en het labelcompartiment. Maak deze schoon met een licht vochtige doek en laat ze volledig drogen voordat je ze terugplaatst.
 5. Gebruik een droge doek om alle delen van de printer af te drogen voordat je de behuizing weer sluit.

Als deze stappen niet helpen, kun je overwegen contact op te nemen met de klantenservice van Dymo voor verdere assistentie met je labelprobleem.

Dymo labelprinter wordt schoongemaakt

Update de Printerdriver

Een verouderde of onjuiste printerdriver kan ertoe leiden dat de Dymo labelprinter niet naar behoren werkt en geen labels herkent. Het is belangrijk om de meest recente printerdriver te downloaden en te installeren om optimale prestaties te garanderen. Hieronder vind je de stappen voor het updaten van de printerdriver.

 1. Zoek de website van Dymo: Ga naar de officiële website van Dymo en ga naar de sectie ‘Support’. Kies vervolgens ‘Drivers & Downloads’.
 2. Selecteer de juiste driver: Zoek de juiste driver voor het model van je labelprinter en download deze naar je computer. Zorg ervoor dat je de juiste driver downloadt voor het besturingssysteem van je computer.
 3. Installeer de driver: Zodra de driver is gedownload, open je het installatiebestand en volg je de instructies op het scherm om de nieuwe driver te installeren.
 4. Sluit de printer aan: Sluit na het installeren van de nieuwe driver de labelprinter aan op je computer en wacht tot de computer de printer heeft gedetecteerd.

Als de printerdriver up-to-date is en de labelprinter nog steeds niet werkt, probeer dan andere oplossingen die in dit artikel worden beschreven of neem contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere hulp.

Dymo labelprinter update driver

Neem Contact op met de Klantenservice

Heeft u alle bovengenoemde oplossingen geprobeerd, maar uw Dymo labelprinter blijft de labels niet herkennen? Dan kan het tijd zijn om contact op te nemen met de klantenservice van Dymo.

Voordat u contact opneemt, zorg ervoor dat u de volgende informatie bij de hand heeft:

 • Het model van uw Dymo labelprinter
 • De softwareversie van de Dymo labelprinter
 • Een beschrijving van het probleem dat u ondervindt
 • Welke stappen u al heeft ondernomen om het probleem op te lossen

De klantenservice van Dymo is bereikbaar via telefoon, e-mail en live chat. Houd er rekening mee dat het tijd kan kosten om de klantenservice te bereiken, vooral tijdens drukke periodes.

Het kan soms lastig zijn om het probleem op afstand op te lossen, maar de klantenservice van Dymo zal er alles aan doen om u te helpen uw labelprinter weer naar behoren te laten werken.

Oplossing voor Dymo Labelproblemen

Veelgestelde Vragen over Dymo Labelproblemen

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Dymo labelprinter problemen.

Waarom herkent mijn Dymo printer de labels niet?

Er zijn verschillende redenen waarom uw Dymo printer de labels niet herkent. Het kan zijn dat de printerkabel los zit of dat de aansluitingen niet goed zijn. Het kan ook zijn dat de labelinstellingen niet correct zijn of dat de printer vuil is. Probeer de oplossingen in dit artikel om het probleem op te lossen.

Wat moet ik doen als mijn Dymo labelprinter niet werkt?

Als uw Dymo labelprinter niet werkt, zijn er verschillende oplossingen die u kunt proberen. Controleer eerst de printerkabel en aansluitingen om ervoor te zorgen dat alles goed aangesloten is. Controleer vervolgens de labelinstellingen en zorg ervoor dat deze correct zijn. Reinig de printer als deze vuil is en overweeg de printerdriver bij te werken. Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de Dymo-klantenservice voor verdere hulp.

Hoe kan ik Dymo labelproblemen oplossen?

Om Dymo labelproblemen op te lossen, kunt u verschillende oplossingen proberen. Controleer de printerkabel en aansluitingen, zorg ervoor dat de labelinstellingen correct zijn en reinig de printer als deze vuil is. Update de printerdriver indien nodig en neem contact op met de Dymo-klantenservice als het probleem aanhoudt.

Zijn er nog andere oplossingen voor Dymo labelproblemen?

Als de oplossingen in dit artikel niet werken, zijn er nog andere oplossingen die u kunt proberen. U kunt bijvoorbeeld de firmware van uw printer bijwerken of een andere voeding proberen. U kunt ook overwegen om de printer te resetten naar de fabrieksinstellingen. Raadpleeg de handleiding van uw printer voor specifieke instructies of neem contact op met de Dymo-klantenservice voor verdere hulp.

dymo herkent labels niet

Conclusie

Het oplossen van labelproblemen met Dymo labelprinters kan erg frustrerend zijn, maar het is belangrijk om te weten dat er meerdere oplossingen zijn. Door de printer kabel en aansluitingen te controleren, de juiste labelinstellingen te gebruiken, de printer schoon te maken, de printerdriver te updaten en contact op te nemen met de klantenservice kan het probleem mogelijk worden opgelost.

Het is van groot belang dat de Dymo labelprinter correct werkt, omdat deze vaak wordt gebruikt voor het afdrukken van essentiële labels. Als geen van de oplossingen werkt, kan het een goed idee zijn om de klantenservice te raadplegen voor meer gespecialiseerde hulp.

Blijf Op de Hoogte

Om problemen met Dymo labelprinters te voorkomen en op te lossen, is het belangrijk om de printer up-to-date te houden en regelmatig te controleren. Houd ook de website van Dymo in de gaten voor eventuele updates of wijzigingen als het gaat om producten en diensten van Dymo.

Door deze tips te volgen, kunt u hopelijk de meeste labelproblemen met Dymo labelprinters oplossen en ervoor zorgen dat uw printer efficiënt blijft werken.

FAQ

Q: Mijn Dymo labelprinter herkent geen labels. Wat kan ik doen?

A: Controleer eerst de printerkabel en aansluitingen om ervoor te zorgen dat alles correct is verbonden. Zorg er ook voor dat de labelinstellingen op de printer juist zijn ingesteld. Als het probleem aanhoudt, kunt u overwegen de printerdriver bij te werken of contact op te nemen met de klantenservice van Dymo.

Q: Hoe kan ik de printerkabel en aansluitingen controleren?

A: Zorg ervoor dat de printerkabel stevig is aangesloten op zowel de printer als de computer. Controleer ook of er geen losse of beschadigde aansluitingen zijn. Probeer indien mogelijk een andere kabel om te zien of dat het probleem oplost.

Q: Hoe kan ik de labelinstellingen op mijn Dymo printer controleren en aanpassen?

A: Raadpleeg de handleiding van uw specifieke Dymo labelprinter voor instructies over het controleren en aanpassen van de labelinstellingen. Meestal kunt u deze instellingen vinden in het menu van de printer of via de bijbehorende software op uw computer.

Q: Mijn Dymo labelprinter blijft labels niet herkennen, zelfs nadat ik alles heb gecontroleerd en aangepast. Wat moet ik doen?

A: Als alle andere oplossingen niet werken, kunt u overwegen om de printerdriver bij te werken naar de nieuwste versie. Dit kan helpen om eventuele compatibiliteitsproblemen op te lossen. Raadpleeg de website van Dymo voor de nieuwste driver-updates.

Q: Wat moet ik doen als geen van de voorgestelde oplossingen werkt voor mijn Dymo labelprinter probleem?

A: Neem contact op met de klantenservice van Dymo voor verdere ondersteuning. Zorg ervoor dat u alle relevante details over het probleem verstrekt, zodat zij u effectief kunnen helpen bij het vinden van een oplossing.

Dit bericht is gepost in Labels. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *